KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Osječki Sajam antikviteta – MNOGOČEMU NE ZNAM NAZIV

Objavljeno: 25. ožujka 2024.

Na sajmu se moglo naći svakakvih stvari – od posuđa i predmeta koje su upotrebljavale naše bake pa sve do igračaka za djecu, ali i ukusne hrane.

Svake prve subote u mjesecu u Osijeku se održava Sajam antikviteta, a ja sam 2. ožujka 2024. na njemu bila prvi put. Sajam se održavao u Parku Kralja Držislava od 9 do 14 sati. Ovo je idealno mjesto za sve ,,stare duše” ili za one koji su jednostavno htjeli ,,ubiti” jutarnju dosadu, a bilo je zaista mnogo ljudi.

Na sajmu se moglo naći svakakvih stvari – od posuđa i predmeta koje su upotrebljavale naše bake pa sve do igračaka za djecu, ali i ukusne hrane. Meni je bilo odlično i zabavila sam se. Vidjela sam neke predmete koje nikad nisam uživo vidjela, poput platnenih cipela ili metalnog pribora, te još mnogo stvari kojima ne znam pravi naziv. Na meni omiljenom štandu prodavali su se predmeti izrađivani većinom od stakla.

Također, ondje sam vidjela mnoge ljude koje poznajem. Nekad je dobro otići na takve lokacije na kojima se može naučiti, ali i vidjeti svašta neočekivanoga.

Napisala: Mia Ercegovac, 6. a

About the author /