KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Županijska natjecanja u sportu – DVAPUT DRUGI, JEDNOM TREĆE

Objavljeno: 23. veljače 2024.

Nakon sudjelovanja na državnom krosu, uspješni smo bili i na natjecanjima u graničaru, košarci i rukometu.

Svake godine zimu i hladno vrijeme u školi „otople“ različita natjecanja, a većinu učenika najviše zanimaju ona sportska. Dosad su se naši učenici i učenice najviše istaknuli u četiri sporta. U krosu smo došli do državnoga (pogledaj https://kbg-retfala.com/2023/12/01/drzavno-prvenstvo-u-krosu-u-drustvu-najboljih/), a u još tri sporta bili smo uspješni na županijskim natjecanjima.

U Belom Manastiru održano je 26. siječnja 2024. županijsko Natjecanje ŠSD u graničaru. U konkurenciji trećih i četvrtih razreda naša je škola ostvarila drugo mjesto. Ekipu su činili Antonija Suk, Tessa Pejić, Nika Dizdar, Selena Mujanić, Lucija Tomić, Aleksandar Damašek, Ante Filaković, Luka Mesić, Fabian Šmit, Fran Muhar, Tin Muhar, Anja Pašalić.

Na županijskom Natjecanju u košarci za dječake petih i šestih razreda, održanom u Osijeku 1. veljače 2024., OŠ „Retfala“ osvojila je drugo mjesto. Za našu školu nastupili su Emanuel Migić, David Mikolin, Božo Pavić, Mirko Pavić, Robert Rukovanjski, Andrej Šuler, Ante Vujić, Fran Vukasović i Sven Vuković.

Napokon, na županijsko Natjecanju u rukometu za djevojčice sedmih i osmih razreda, održanom 8. veljače 2024. u Dardi, naša je ekipa osvojila treće mjesto. Čine ju Doris Ivanković, Iva Jurčević, Katja Kolarik, Iva Mioč, Helena Petric, Tina Samardžić, Lorena Vratović i Ema Vrselja.

„Graničare“ trenira učiteljica Sanja Grubešić, a košarkaše i rukometašice učitelj Dejan Vrajić.

Napisao: Andrej Šuler, 6. d

About the author /