KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Portret 6. d razreda – NARAVNO, MI UŽIVAMO

Objavljeno: 10. siječnja 2024.

Naš je razred pun maštovite djece od kojih je svako posebno na svoj način. Kao i svaki drugi razredni odjel, imamo pojedinaca koji nas svaki dan oduševljavaju svojim rezultatima ili svojim nepodopštinama. Mnogi imaju različite hobije i zanimanja za pojedine stvari, ali može se reći da se skoro svi bavimo nekim sportom. Naravno, uživamo u tome.

No ovdje neću pisati o pojedincima, nego ću svoj razred podijeliti u nekoliko skupina:

ODBOJKAŠICE

Jedna ode na trening, a na kraju joj se pridruže sve cure. Zapravo većina djevojčica u našem razredu ide na odbojku. Aktualne teme odbojkašica su: koja će s kim ići na trening, tko je s kim u paru… Odbojkašicama je glavni izvor informacija Viber grupa u kojoj je sve isplanirano. Pa se one toga vjerno drže.

ZABAVLJAČI

To je skupina u kojoj i nisu svi zabavljači, ali se uvijek zajedno druže. Svakodnevno od njih dođe koja šala, već pri samome ulasku učitelja u učionicu. Onda se i učitelji znaju našaliti s našim zabavljačima. Ali nakon svih njihovih vrlina, na red dođe i pokoja mana. A najveća je da nekad stvarno znaju pretjerati sa šalama, a onda nepotrebno neki od njih zasluže negativan zapis o vladanju. No, što bismo mi bez njihovih nepodopština u razredu…

BISTRIĆI

U svakom razredu mora biti pametnih glava – barem ako je suditi po odličnim ocjenama. Kod nas su to većinom djevojčice, ali ima i takvih dječaka. Zapanjuju nas svojim rezultatima, premda katkad i podbace (što je rijetkost). No ne moraju imati baš sve petice u imeniku… Njima su već započele i pripreme za natjecanja na koja se spremaju otići.

KOŠARKAŠI

Već su izborili županijsko natjecanje za pete i šeste razrede, no o tome više možete saznati u članku koji je za ovaj školski list napisao jedan od košarkaša koji je ujedno i marljivi novinar. Zanimljivo je da pod tjelesnim većinom igraju nogomet – sigurno se žele malo odmoriti od košarke. Ipak su uspjeh na natjecanju izborili upornim zalaganjem, odlaskom na treninge u kasne sate, vježbanjem…

PISAČI

Kad je riječ o onima koji izbjegavaju rad na nastavi, od zabavljača ima i još ,,gorih” pojedinaca. To su oni koji pretežito ništa ne pišu, osim kad ih učitelji opomenu. Tu i tamo nekad nešto  ,,naškrabaju”, ali to njima ne znači puno. Katkad mislim da je njima jedino važno kako će doći kući i igrati ,,Fortnite”.

Napisala: Mia Ercegovac, 6. d

About the author /