KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Portret 6. b razreda – PUNI PRIČA I DOJMOVA

Objavljeno: 10. veljače 2024.

Sastoji se naš 6. b razred od 13 dječaka i 9 djevojčica. Iako smo različiti, uvijek pronađemo neke zajedničke interese. Primjerice, petkom poslije nastave većina se učenika druži i zajedno idemo na krumpiriće ili sladoled u McDonald’s. Naravno, takozvane grupice postoje i u našem razredu. Pa, idemo redom…

SVILAŠICE

Većina naših djevojčica trenira ples na svili. Kad jedna krene, puna je priča i dojmova, pa tako zainteresira ostale. Svilašice  su svakodnevno u kontaktu na Viberu kako bi se dogovorile čija mama  danas vozi na trening ili tko je na kojoj svili… To je zapravo česta tema na odmorima između nastavnih sati. Ples na svili je zapravo cirkuska i adrenalinska vještina.  S obzirom da se elementi plesa rade na visini, djevojčice moraju biti vrlo oprezne kako ne bi došlo do neželjenih padova. U plesu na svili postoje tzv. razine. Nakon naučenih elemenata za svaku razinu izvode se vježbe pred trenerima i polaže se razina. Najdraža nam je dodjela diploma koja slijedi nakon polaganja i, naravno, zabava koju nam trenerice prirede.

Osim većinskih svilašica, jedna djevojčica trenira karate i jako je uspješna u tome. Osim nje imamo i djevojčicu koja se bavi baletom, glazbom i suvremenim plesom te atletičarku i  odbojkašicu.

SPORTAŠI – NOGOMETAŠI

Još od prvog razreda dječacima je najomiljeniji nogomet. Međutim, sada treniraju svašta… Ipak, većina dječaka iz našeg razreda trenira nogomet i neki su tome zaista jako predani.  Dječaci  treninge imaju svaki dan osim četvrtka. Na treninzima odrađuju vježbe snage i igraju utakmice. Kada na satu tjelesnog imamo vrijeme za slobodnu aktivnost, dječaci se odmah hvataju lopte i počinje utakmica. Čak i oni dječaci kojima nogomet nije bio drag, počeli su sudjelovati u igri.

ZABAVLJAČI

Kao svaki drugi razredni odjel, i mi imamo grupicu zabavljača. Zabavljači su oni koji na sve imaju spreman odgovor, za svaku situaciju  imaju neke šale ili ,,fore“.  Kada netko nije raspoložen, zabavljači  su tu da poprave dan i oraspolože svojim šalama. Oni se vole našaliti i s učiteljima u našoj školi. Iako ponekad negoduju jer im zabavljači ometaju nastavu, učitelji zapravo vole poslušati nove šale naših zabavljača, te se i oni vole malo nasmijati. Bitno je znati odrediti granicu, jer iako naši zabavljači nisu zločesti,  ponekad pretjeraju sa svojim šalama, pa ih to zna koštati upisa.

PAMETNJAKOVIĆI

U razredu imamo  vrlo pametnih i mudrih glavica. Njihove ruke su uvijek prve u zraku, njihova imena nalaze se na visokom mjestu popisa rezultata s raznih natjecanja. Marljivo rade i trude se kako bi postigli što bolji rezultat. Također vole pomagati drugima u svladavanju nekih nastavnih sadržaja. Kada ne znaš što je za zadaću ili kad se piše ispit, zoveš njih.

UREĐIVAČI I PISAČI

Svi na satu zapišemo ono najvažnije u svoje bilježnice. Neki iz našega razreda napišu i više nego što je trebalo, ali znate kako se kaže: ,, Od viška glava ne boli“.  Osim njih,  u razredu imamo i one koji svoju bilježnicu ukrase raznim bojicama ili flomasterima kako bi im bila što preglednija. Ponekad ju ukrase  toliko da i sami ne znaju što su napisali. Kad trebaš prepisati što se radilo kad nisi bio u školi, ipak zoveš one s početka odlomka.

Koliko god bili različitih interesa, pod satom razrednika svi smo samo – 6. b razred. Spremimo mobitele u kutije, igramo društvene igre, nema  grupica niti dječaka i djevojčica.  Ako imamo nekakav problem, svi ga zajedno rješavamo i međusobno si pomažemo.

Volim svoj  razred, i mislim da smo  zapravo najposebniji 6. razred.

Napisala: Lucija Bagarić, 6. b

About the author /