KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Obilježen Dan darovitosti – UČENICI PREDAVALI, VOZILI DRONOVE, PLESALI…

Objavljeno: 27. svibnja 2024.

Čestitke su zaslužili svi koji su sudjelovali u upravljanju dronovima, izlaganjima i plesu. Bilo bi odlično kad bi se u našoj školi ovakva događanja odvijala malo češće.

Obilježavajući Dan darovitosti, 24. svibnja 2024. naši su učenici sa svojim učiteljima, članovima Tima za darovite učenike, pripremili mnoštvo aktivnosti. U prvom dijelu programa, od 13 do 14 sati, pojedini su učenici imali svoja predavanja i izvedbe. Jakov Mikolin imao je predavanje „Kako pronaći mobitel?“, a Filip Blažević „Sunčev sustav“. Karla Stražanac i Lucija Bagarić predstavili su ples na svili, Luka Sarkanjac ukulele, a Božo i Mirko Pavić svijet začina. Plesnim točkama svoje je vještine predstavila Iva Omerović. Vrijedilo ih je poslušati i naučiti nešto novo o svemu tome.

Drugi dio događanja zbio se od 18 do 20 sati. Započeo je utrkom dronova. Slijedile su radionice u školskome holu i učionicama o virtualnoj realnosti, 3D olovci, svjetlećim bedževima, 3D printanju, robotici te mbot nogometu. Sudeći po reakcijama, iako je i prvi dio bio vrlo zanimljiv, učenicima se više svidio drugi dio programa. Najviše su ih zanimali utrka dronova i virtualna realnost.

Program Dana darovitosti bio je odličan za, prije svega, educurati se, a onda i za zabaviti se. Učenici su na radionicama mogli napraviti svoje bedževe, uzeti kemijske olovke i sl. Čestitke su zaslužili svi koji su sudjelovali u upravljanju dronovima, izlaganjima i plesu. OŠ „Retfala“ dio je programa pomogla organizirati tehnološka tvrtka ORQA, a pokrovitelji su bili Grad Osijek i Osječko- baranjska županija.

Bilo bi odlično kad bi se u našoj školi ovakva događanja odvijala malo češće.

Napisao: Andrej Šuler, 6. d

About the author /