KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Informatičko natjecanje Dabar – IZNIMNO DOBRI REZULTATI

Objavljeno: 13. prosinca 2023.

Natjecalo se 178 naših učenika, a u sve četiri kategorije imali smo učenike koji su bili među 10 posto najuspješnijih.

U organizaciji udruge Suradnici u učenju, Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNeta, uz podršku MZOS-a, od 13. do 17. 11. održano je u našoj školi i diljem Hrvatske natjecanje pod imenom „Dabar“. To je online natjecanje koje promiče informatiku i računalno mišljenje. U svakoj od kategorija ima 12 problemskih i logičkih zadataka.

Kako nam je rekla učiteljica Vlatka Vukić, koordinatorica natjecanja u OŠ „Retfala“, natjecalo se 178 naših učenika, a u sve četiri kategorije imali smo učenike koji su bili među 10 posto najuspješnijih.

U kategoriji MIKRO DABAR (prvi i drugi razred) to su Sara Mesarek (1.a), Korina Sikora (1.b), Karin Lučić (1.c), Viktor Hannich (2.c), Cvita Bagarić (2.c) i David Drinjak (2.b), a u kategoriji MILI DABAR (3. i 4. razred) Matea Stražanac (3.b), Noa Zorić (3.c), Noah Blažević (4.a) i Lori Ambruš (4.a).

Od učenika petoga i šestoga razreda, u kategoriji KILO DABAR, među najuspješnijima su Luka Đurđević (5.a), Leon Žlender (5.a), Sven Vuković (5.c), Petra Cembauer (6.b), Karla Stražanac (6.b), Filip Blažević (6.b), Iva Vrselja (6.b) te Jakov Ivan Miškulin (5.b). Na kraju, u kategoriji MEGA DABAR (sedmi i osmi razred) najuspješniji su bili Petra Muha (7.b), Angelina Higi (8.b i Janko Jozić (8.c).

Napisao: Andrej Šuler, 6. d

About the author /