KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Futsal za djevojčice RETFALA U FINALU

Futsal ekipa Retfala, nakon dramatične polufinalne utakmice protiv Ginka (ekipe OŠ Tenja), održane 20. siječna 2015., plasirale su se u finale gradskoga natjecanja. Tamo ćemo igrati protiv ekipe Zrinjevca za plasman na županijsko natjecanje, ali termin odigravanja utakmice još se ne zna.

Retfala je pobijedila tek nakon penala, premda je prvi odio utakmice završio našim vodstvom od 2:0. Ubrzo nakon početka drugog odijela utakmice ekipa Ginka postigla je gol te tako unijela nemir u ekipu Retfale. Malo kasnije, Ginko je postigao još jedan gol i bilo je 2:2.

Ekipa Ginka bila je sretna što je uspjela izjednačiti, a ekipa Retfale naživcirana jer joj nije išlo. Vikalo se i navijalo s klupe, treneri su nervozno šetali uz teren. U posljednjih pet minuta utakmice, kapetanica Retfale Ena Pernar (7.d) pred samim je golom srušila igračicu Ginka. Sudac je dosudio kazneni udarac, a Ginko je potom poveo.

U posljednjoj minuti utakmice, nakon prekršaja igračice Ginka ispred gola, bio je dosuđen kazneni udarac i za nas. Kapetanica je to pogodila smireno za  3:3. Kako je utakmica završila izjednačeno, izvodili su se penali. Ginku su obranjena dva, a Retfali jedan te se naša ekipa plasirala u finale.

„Utakmica je bila jako napeta i protivnice su pružile jak otpor, ali hrabrost i želja presudili su. Nakon pobjede željela bih se zahvaliti svojim suigračicama. Svi govore kako ja sve sama radim, ali to nije istina, bez njih ja ne bih mogla ni upola što sada s njima zapravo mogu. Naravno, hvala i učitelju Dejanu Vrajiću, našemu treneru, koji je jedan od rijetkih koji je vjerovao u nas“, izjavila je Ena Pernar nakon utakmice.

Napisala: Tena Josić, 8.c

Tagged with:    

About the author /


Related Articles