KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Održan božićni sajam POSJETITELJI ODUŠEVLJENI

U dogovoru s razrednicima i drugim učiteljima učenici od prvog do osmog razreda OŠ „Retfala“ osmislili su i pripremili prvi božićni sajam, održan 18. prosinca 2015. u našoj školi. Stoga su proteklih tjedana, a osobito posljednjih nekoliko dana proveli u dogovaranju što će i kako će tko doprinijeti sajmu, te u pripremi i prikupljanju dogovorenoga.

Na sajam, koji je trajao dva sata, bili su pozvani roditelji, djedovi i bake, susjedi… Otvorila ga je u školskomu holu ravnateljica Blaženka Jelaš, a potom su nastupili naši gosti, pop-rock grupa Suzett, u kojemu je pjevačica Andrea Opačak, majka naše učenice. Zajedno s njima učenici našega prvoga a razreda te zbor učenika OŠ Tina Ujevića otpjevali su nekoliko božićnih pjesama.

Nakon njih svoj su igrokaz izveli učenici 5.a razreda, a nešto kasnije su nastupile i plesačice Plesnog studija Illusion, među kojima su i mnoge naše učenice. Za sve to  vrijeme u holu su prodavani božićna tombola i topli napitci.

Sve ostale aktivnosti odvijale su se u sportskoj dvorani, gdje su se svoje radove izložili učenici od prvoga do osmoga razreda. Dva puta nastupio je naš školski zbor, a sve vrijeme prodavali su se različiti proizvodi: božićni ukrasi, čestitke, vrećice, ukusni kolači… Iako je sve to bilo naporno pripremiti, trud se isplatio.

Na sajmu je prodavana i monografija OŠ „Retfala“, kojom je obilježena 55. godišnjica osmogodišnje škole u Retfali, te stari brojevi školskoga lista KBG. Sva prikupljena sredstva omogućit će kupnju novih računala.

Napisala: Ema Miščević, 7.b

About the author /