KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Eko dan i Športski dan MNOGO ZANIMLJIVIH AKTIVNOSTI

Eko dan i Športski dan ove smo godine u OŠ „Retfala“,  5. lipnja 2015.,  obilježili u jednomu danu. Svi niži razredi natjecali su se u starim olimpijskim igrama – povlačenju užeta, prenošenju jaja u žlici i preskakanju prepreka (u ovom slučaju, kartonskih kutija). Osim razrednika koji su vodili svoje razrede, uz njih bio je i učitelj tehničke kulture Pero Begovac.

Za to vrijeme u dvorani za priredbe održavao se Eko kviz koji su pripremile učiteljice biologije i kemije Ivana Dolaček i Ivana Posavac te učiteljica razredne nastave Lidija Kuštro. Natjecala su se tri tima: A, B, C, a u svakome od njih bili su po jedan predstavnik svih viših razreda (5.-8.). Pobjednik ovogodišnjeg Eko kviza je tim B, drugo mjesto zauzeo je tim A (sa samo bodom manje), a na trećem mjestu našao se tim C. Na kraju, svi sudionici dobili su zahvalnice.  Kviz  su vodili Karla Ambruš i Matko Jukić (7.c).

Nakon Eko kviza uslijedio je program Športskog dana za više razrede. „Sedmaši“ su u odbojci slavili protiv „osmaša“ s 2-1 u setovima, a „šestaši“ su odnijeli pobjedu u košarkaškoj utakmici protiv „petaša“. Obje utakmice pratio je novi učitelj tjelesne kulture, Domagoj Medve, a potporu igračima pružili su ostali učenici i njihovi učitelji.

U međuvremenu, od 10 do 13h, održana je posljednja utakmica akcije prikupljanja starog papira na kojoj su bili dežurni učenici 8.b i 5.c zajedno sa svojim razrednicama.

Dan proveden u školi, bez redovite nastave, ali uz zanimljive aktivnosti… Nadamo se da će takvih u budućnosti biti još više.

Napisala: Tena Josić, 8.c

Tagged with:    

About the author /


Related Articles