KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Zanimanja Marka Milasa GLAZBA, SPORT, METEOROLOGIJA

Marko Milas, učenik 8.b razreda, nadareni je glazbenik. Već šest godina ide u Glazbenu školu Franje Kuhača.  U glazbenoj Marko pohađa solfeggio i uči svirati gitaru.  Zbor čiji je član nedavno je osvojio  prvo mjesto na državnom natjecanju u Požegi. Prije svakog nastupa sa zborom, kako kaže, uhvati ga trema, no ona nestane kada se popne na pozornicu i zapjeva. Inače, u slobodno vrijeme većinom sluša strane pjesme.

Osim glazbe, Marko se bavi i sportom. Točnije, sportovima. Već četiri godine u školi trenira nogomet godine i rukomet. Rukomet je ranije, jedno kraće razdoblje, trenirao i u klubu. Uzor mu je trenutno najbolji nogometaš svijeta, Cristiano Ronaldo. On mu je vrlo drag kao igrač, a zasad neostvarena želja mu je odlazak na utakmicu Real Madrida kako bi svog idola  mogao vidjeti uživo. U budućnosti bi htio biti sportski komentator, „novi Drago Ćosić“, ali – kako kaže – vidjet će gdje će ga život odvesti.

Inače, Marko je „najveći Kohortaš“ kojeg poznajem. Ljubav prema NK Osijeku rodila se još kada je bio mali dječak. S 8 godina uspješno je nagovorio tatu da ga povede na utakmicu, a od jedanaesti godine ponosni je član Kohorte. Zajedno s prijateljima redovito ide na ligaške utakmice Bijelo-plavih.

Svoje školske i druge obveze izvršava redovito i onda stigne naći  vremena  za zabavu i druženje. Slobodno vrijeme, kojeg ima vrlo malo,  provodi sa svojim prijateljima, roditeljima i bratom te na mobitelu.

Što se tiče njegovih ostalih interesa, otkrio je kako mu je zanimljiv i posao meteorologa.

Napisala: Tena Josić, 8.c

Tagged with:    

About the author /