KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Nogometaši Fran i Antonio PRIJATELJI I SUPARNICI

Osim što su najbolji prijatelji, Fran Ostović i Antonio Knježević (8.c)  mlade su nogometne nade. Zajedno treniraju u ŠNK Višnjevcu.

Antonio trenira nogomet već nekoliko godina, a Fran je počeo od malih nogu, sa šest godina u SD Grafičaru. S 11 godina prebacio se u Višnjevac i počeo ozbiljnije i temeljitije trenirati. Antonio je ranije također igrao za Grafičar, ali i za mlađi uzrast NK Osijeka.

Otprilike 15 dječaka trenira s njima. Treninge imaju svakim radnim danom, osim srijede, u večernjim satima. Svaki vikend odigravaju ligaške utakmice, a sami sebi međusobno najveća su podrška. Najviše vole igrati jedan s drugim, a kao dragog suigrača istaknuli su i Antu Tomasa iz 8.b.

Antonio je uglavnom u napadu, dok je Fran nekoliko puta promijenio poziciju – bio je zadnjih vezni, špica, polušpica, a trenutno je krilo. Igra ondje gdje je najpotrebniji. Zbog nogometa kod Antonia je bilo mnogo odricanja, no Fran baš to i ne bi mogao reći. Već imaju nekoliko medalja i diploma, a uskoro će ih biti još s obzirom kako su krenuli.

Njihovi idoli dva su najveća igrača sadašnjice. Franu je omiljen Lionel Messi jer igra njegovu poziciju i čisti užitak mu je gledanje utakmica Barcelone. Antonio uvelike simpatizira Cristiana Ronalda zbog njegovoga nogometnog puta kojim je išao da bi završio tu gdje je sada. Možete onda i zamisliti njih dvojicu pred El Clasico – s jedne strane je Antonijev Real, a s druge Franova Barca. Inače, oni se svaki dan svađaju oko toga tko je bolji; tko ima više trofeja, tko bolje igrače i nijedan ne da na svoj klub.

Obojica planiraju ostati u nogometu, a želja im je zaigrati za reprezentaciju. Fran prvo planira završiti školu, a onda se potpuno posvetiti nogometu; nada se da će se njegov san jednog dana i ostvariti. Poručio je kako su male šanse da onaj tko svaki put da maksimum od sebe – ne uspije.

Nekoliko puta sam ih gledala kako igraju i mogu reći da dečki stvarno imaju potencijala. Imaju šanse da uspiju, a za petnaestak godina možda ćemo gledati kako obojica brane boje svoga kluba: Barce, odnosno Reala…

Napisala: Tena Josić, 8.c

Tagged with:    

About the author /