KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Posjet osječkim gimnazijama LAKŠE ĆEMO IZABRATI

Daroviti učenici osmih razreda OŠ „Retfala“ posjetili su 16. prosinca 2014. – nakon što su još početkom prvoga polugodišta bili u Klasičnoj (Isusovačkoj) gimaziji – osječku Opću gimnaziju. Naime, naša škola je za učenike koji su prije četiri godine, u četvrtom razredu, najuspješnije prošli testove za darovite učenike pripremila projekt u sklopu pripreme za srednju školu – svakih nekoliko mjeseci posjetit ćemo jednu od osječkih gimnazija i tamo provesti jedan dvosat na nastavi kako bismo se sljedeće godine lakše opredijelili za jednu od njih.

U Klasičnoj gimnaziji bili smo, u pratnji naše ravnateljice Blaženke Jelaš i učiteljice matematike Danijele Novački, s učenicima prvoga razreda na dva sata njemačkog jezika. Satove je profesorica Elvira Klarić prilagodila nama, gostima, pa je bilo lako i zabavno pratiti nastavu. Čak smo imali i vremena „potamaniti“ jednu čokoladu i vrećicu Kikija.

Nakon što nas je naša pedagoginja Mirjana Žnidaršić dočekala da se uvjeri da smo svi na broju i da se nitko od nas nije odlučio preskočiti dvosat matematike i otići u McDonalds koji se nalazi preko puta,  u Općoj gimnaziji bili smo na nastavi matematike s učenicima drugoga razreda. Zajedno sa svojom profesoricom Kalazić oni su nas srdačno prihvatili. Brzo smo se bacili na rad u skupinama jer nas je kao nagrada čekala čokolada. Zanimljive zadatke riječima neki su shvatili ozbiljno, no neki baš i ne. Na primjer, mojoj je skupini prioritet ipak bio mogući transfer nogometaša Reusa iz Dortmunda, anime i Ed Sheeran, ali ipak smo za utješnu nagradu dobili Bananke pa je sve dobro ispalo.

U obje gimnazije osmaši su se sjajno proveli – vidjeli smo kako škola izgleda, kakvi su nastavnici, kako se odvija nastava, ali i stekli nove prijatelje. Stoga već sad, iako još nismo posjetili (to nas čeka u drugome polugodišt) Matematičku i Jezičnu gimnaziju, koje su među nama i najpopularniji izbori, projekt možemo smatrati vrlo uspješnim.

Napisala: Kristina Čavlović, 8.a

About the author /