KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Smotra školskih igrokaza DAROVITI I KREATIVNI

U OŠ„Retfala“ održana je 3. lipnja 2014. 2. Smotra školskih igrokaza, koje su samostalno osmislile i pripremile skupine učenika petih i šestih razreda (sedmi i osmi razredi nisu se odazvali pozivu). Najboljim je prosudbeno povjerenstvo Smotre – kojega su činile naše učiteljice hrvatskoga jezika Irena Čerba, Gordana Lušić i Sanda Slivac – proglasilo igrokaz Čiča miča, gotova je lutkarska priča, kojega su osmislili učenici 6.c razreda, inače pobjednici i prošlogodišnje Smotre. Za kraj su dobili priznanje i čokolade. Stvarno su zaslužili pobjedu i bili su jako sretni.

Smotru je – kao gost, izvan konkurencije – otvorila školska dramska družina igrokazom Vidimo se na fejsu,  a potom su prikazani igrokazi Profesor Kosmički, Tračare, Ludi san, Dimenzije, Čiča, miča, gotova je lutkarska priča, Duh s plavim okom, Opasnost, Opasna zabava te Robie and July.

Bilo je jako mnogo gledatelja (učenika, roditelja i učitelja) koji su pozornošću i pljeskom podupirali glumce. Publika je bila zadovoljna, a povremeno i oduševljena igrokazima. Predstavnica povjerenstva, učiteljica Sanda Slivac rekla je kako je vidljivo da je u ove igrokaze uloženo mnogo truda. Istaknula je da oni koji nisu pobijedili ne trebaju biti tužni i pozvala nas da i sljedeće godine smislimo neki igrokaz, i da ne odustajemo, jer možda baš taj novi igrokaz bude najbolji.

Napisala: Lara Barišić, 5.a

About the author /