KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Posjet HNK-su u Osijeku OBLAČILI SMO PIDŽAMU

Većina učenika od petih do osmih razreda gledala je u utorak, 11. veljače 2014. u Hrvatskom narodnom kazalištu komediju imena Pidžama za šestero. Predstava govori o bračnom paru Jacquelinei i Bernardu koji trebaju otići u posjet  Jacquelineinoj majci,  no oni ipak ostaju kod kuće sa svojim ljubavnicima i ljubavnicama.

Redatelj komedije je Robert Raponja. Jacqueline je glumila Tatjana Bertok-Zupković, Bernarda Vladimir Tintor, a glumili su još Sandra Lončarić- Tankosić, Vjekoslav Janković, Ivana Gudelj i Duško Modrinić.

Šima Vuletić, učenica 5.a, rekla nam je da joj se komedija jako sviđa zato što je šaljiva, te da je i savršeno odglumljena. I Vanessi Šapina komedija je jako šaljiva, ali joj se ne sviđa što, kako je rekla, tema nije prilagođena za učenike petih razreda, već za one nešto starije koji znaju više o životu nego petaši, a s njim se slaže i Chris Kristek. Goran Bošnjak, učitelj tjelesne i zdravstvene kulture, komedija smatra zanimljivom,  ali i on misli da nije prilagođena djeci. On osobno uživao je u komediji, osobito zato što kazalište ne posjećuje često.

Napisala: Lara Barišić, 5.a

About the author /