KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Teške djevojačke brige JEDNAKO NEVJEROJATNA POJAVA

 Previsoka sam! Preniska sam! Predebela sam! Imam premale grudi! Kosa mi je prekovrčava! – sve djevojke mogu se poistovjetiti s jednim od ovih ili nekim sličnim navodom; još nisam upoznala djevojku koja je u potpunosti zadovoljna svojim izgledom! Svi tvrde kako je vrlo važno biti samouvjeren i zadovoljan sobom, no to nije lako, pogotovo dok smo u pubertetu i stalno se mijenjamo, te sad kad su nam glavni idoli slavne pjevačice i glumice koje su uvijek prekrasne i izgledaju super ženstveno i u običnoj trenirci ili duksi. Znam da nije lako vidjeti djevojku koja ima savršenu figuru ili nijedan prištić, ali trebali bismo imati na umu da je i ta djevojka prije godinu ili dvije vjerojatno tako gledala nekoga drugog!

 

VISINA NIJE PRESUDNA

Iskreno, ni ja nisam zadovoljna, na prvom mjestu, svojom visinom. Mislila sam da sam preniska, no onda sam se dala u istraživanje i našla mnogo poznatih djevojaka koje su visoke ispod 160! Scarlett Johannson, Shakira, Christina Aguilera, Lady Gaga, Ariana Grande i mnoge druge zapravo su prilično niske, što se i ne primjećuje. S druge strane, mnoge ljepotice su i visoke: Rihanna, Katy Perry, Cara Delevigne, Taylor Swift, Naomi Cambel… Iza svakog navedenog imena stoji prilično niska, tj. prilično visoka svjetski poznata ljepotica, i logično je zaključiti da visina nije presudna za ljepotu djevojke.

Nekim djevojkama, pak, vlastita visina ne smeta izravno, nego se samo boje da se radi desetak centimetara, više ili manje, neće svidjeti dečkima. Općepoznato je da dečki vole da je cura niža od njih, no to uopće ne predstavlja problem jer i sa 175 cm, u velikoj većini slučajeva, djevojka će biti niža. Niskim djevojkama valja poručiti da nije problem ni da su niže za trideset centimetara, jer dečki se onda osjećaju većim i snažnijim (što je njima prilično važno), a uvijek postoje i štikle!

 

DEČKI NAS VIDE DRUKČIJE

Velika većina djevojaka koje poznajem žele smršavjeti; već im je prešlo u naviku odbijati slastice i grickalice zbog njihovih, navodno, par kila viška. Neću lagati govoreći da ja nikad nisam pokušala otići na dijetu, ali nikad mi nije pošlo za rukom smršavjeti – čokolada i pizza na listi prioriteta iznad su ravnoga trbuha i popularne thigh gap (rupa među bedrima). Moram vam priznati da sam se po pitanju mršavosti konzultirala i s dečkima, od kojih sam saznala da oni nemaju ništa protiv oblina; naprotiv, više im se sviđaju cure koje nisu samo kost i koža, ali, kako kažu, na fizički izgled utječe i osobnost.

– U Hollywoodu, ja sam pretila. Smatrana sam debelom glumicom. Jedem kao pračovjek. Ja ću biti jedina glumica o kojoj nema glasina o anoreksiji! Nikad se neću izgladnjivati za ulogu. Ja sam nesavladiva. Ne želim da cure govore „Oh, želim izgledati kao Katniss, pa ću preskočiti večeru!“ – rekla je prelijepa Jennifer Lawrence, moj trenutačni uzor, poznata iz filma „Igre Gladi“ u kojem glumi hrabru Katniss.

Što se tiče oblina, mislim da nije pogrešno reći – baš svaka djevojka je lijepa. Ako ima ravan trbuh i nema velike grudi i stražnjicu, djevojke joj mogu zavidjeti na manekenskom tijelu. A ako je potpuno suprotnoga izgleda, djevojke joj mogu zavidjeti na oblinama. Moj zaključak je da je svako žensko tijelo prekrasno, s čime se slažu i dečki, kojima stvarno nije stalo do toga nosi li djevojka A ili B košaricu, te je li joj opseg bokova 80 ili 100 (mogu vam sa sigurnošću reći da su dečkima iznad deset godina starosti svake grudi i svaka stražnjica jednako nevjerojatna pojava u koje stalno vole zuriti, bez obzira na veličinu).

 

„TJERAJU“ NEŠTO NEPRIRODNO

Jedna od stvari zbog kojih se djevojke često žale jest i kosa. Duga, kratka, ravna, kovrčava… – nikad dobra! Nijedna cura nije u potpunosti zadovoljna svojom kosom (čast izuzetcima) i uvijek, baš uvijek, tuđa joj se kosa više sviđa. Što se tiče njege kose, mogu preporučiti neštednju na regeneratoru, ispiranje s hladom vodom (za sjaj) i sušenje kose na najnižoj mogućoj temperaturi koja je ponuđena među opcijama na fenu.

Ja mnogo vremena trošim na svoju kosu, umjesto da se odmorim ili ponovim gradivo, što je prilično glupo, pa se s vremena na vrijeme odlučim jednostavno ostaviti kosu prirodno kovrčavu (umjesto ju sušiti preko 60 minuta s kojekakvim proizvodima za njegu kose i različitim nastavcima sušila za kosu) na čemu uštedim mnogo vremena. Isto preporučam i ostalim djevojkama koje redovno čine isto što i ja – tjeraju svoju kosu da izgleda potpuno drugačije nego što je prirodno.

Možda nisam u pravu, no mislim da velika većina djevojaka koje ne vole nešto na sebi ne žele to promijeniti radi sebe, nego radi nekog dečka ili općenito muških osoba. To smatram krajnje glupim, s obzirom na to da su oni općenito očarani djevojkama i da smiješne sitnice koje djevojkama smetaju oni vjerojatno i ne primjećuju. A ako vam otvoreno kažu da im nešto na vama ne odgovara ili da im se ne sviđa, to jednostavno znači da su preizbirljivi, te da misle da su dostojni govoriti nekom da se trebaju promijeniti. To im, dakako, nije u moći. No, nažalost, većina djevojaka o tome ne razmišlja, nego se slijepo drže odredaba momaka iz današnjeg društva koji zahtijevaju nemoguće i postavljaju previsoke standarde. Zbog njih se velika većina djevojaka koje poznajem osjeća iznimno nesigurno u svome tijelu, što je jednostavno pogrešno. Moja je poruka djevojkama: budite sigurne u sebe i ponosne na svoj izgled!

Napisala: Kristina Čavlović, 7.a

Tagged with:    

About the author /


Related Articles