KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Učiteljica Tajana Kradija VOLJELA BIH U ANTIČKU GRČKU

Od početka ove školske godine u našoj školi radi nova učiteljica povijesti – Tajana Kradija. Došla je iz Čepina, iz OŠ Miroslava Krleže, u kojoj je predavala engleski jezik. Kako nam je rekla, naša joj se škola jako sviđa te i učitelji i učenici imaju od nje „veliki plus“.

– U vašoj školi ima više interesa za rad, učenici vole timski rad, žele postići bolje ocjene – rekla je učiteljica. Povijest je, dodala je, zanimljiva osobito petašima, te su uglavnom najzainteresiraniji i najviše ih ima na dodatnoj nastavi iz povijesti. Ondje se učenici od petog do osmog razreda bave proučavanjem povijesti i izrađuju različite plakate.

– Sviđaju mi se povjesničari i sve druge aktivnosti koje nude mogućnost timskoga rada. Volim i radionice kakve smo, primjerice, imali na Dani kruha u listopadu. Lijepo je kad roditelji na neki način pomažu djeci, makar prikupljajući materijale za radionice ili donoseći stari papir u školu.“  Kao i svaka druga učiteljica, učiteljica Kradija više voli učeniku dati pozitivnu nego negativnu ocjenu i pohvaliti ga, a ne ga upisati zbog lošega vladanja.

Od svojih putovanja učiteljica je kao jako zanimljivo izdvojila ono u London, kojega je posjetila nakon studija. A da se može vratiti u daleku prošlost, odgovorila je da bi voljela posjetiti antičku  Grčku i  Englesku u srednjem vijeku.

Napisala: Iva Barišić, 6.b

Tagged with:    

About the author /


Related Articles