KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Hobiji učenika 5.b SALVETE, BEDŽEVI, POSTERI…

Mnogo učenika 5.b razreda OŠ “Retfala” bavi se sakupljanjem njima dragih i vrijednih stvari kao što su bedževi, markice, posteri, slike i sličice za albume te salvete.

Salvete sakupljaju neke djevojčice, a obično su manjeg ili većeg formata, raznih oblika i motiva kao što su božićni, uskršnji, rođendanski, likova iz crtića, životinjski, cvjetni…. Jedna od njih, Korina Karla Dragoje, rekla nam je da ju to jako zanima te da je u deset godina sakupila već 500.

Na bedževima naših učenika nalaze se slike životinja, One Directiona, Justia Bibera i drugih popularnih pjevača ili bendova, cvijeća, poruka ili nekih znakova i simbola. Jedna od sakupljačica, Dunja Koški, u dvije godine sakupila ih je oko 20, a sakuplja ih, kaže, „jer su cool i fora“.

Lovro Bartolović sakupio je 150 poštanskih markica iz raznih dijelova svijeta, različitih oblika i motiva. Ponešto od toga dali su mu njegovi djed, baka i tata.

Više učenika sakuplja slike, naljepnice za albume i/ili postere. Na njima su najčešće pjevači kao Katy Pery, Lady Gaga, Justin Biber, Big Time Rush, 1D, Little Mix, Selena Gomez i druge poznate osobe.

Karla Kolobarić sakuplja sličice, a najviše voli one s nekoliko dimenzija (3D). Već dvije godine ona sakuplja i postere, najčešće ih uzimajući iz časopisa OK!. Svoj hobi objasnila je sljedećim riječima: „Jako volim svoje idole. A najdraži su mi dečki iz grupe ONE DIRECTION – oni mi se sviđaju jer dobro pjevaju i lijepi su.“

Napisala: Terra Leona Korpak, 5.b

Tagged with:    

About the author /


Related Articles