KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

25. Zimska škola matematike – PUNA DVORANA MATEMATIČARA

Objavljeno: 9. prosinca 2017.

U Osnovnoj školi “Mladost˝održana je 8. prosinca 2017. tradicionalna,  25. Zimska škola matematike, a sudjelovali su i učenici OŠ “Retfala”. U matematičkim radionicama naučili su mnogo novih sadržaja i zabavili se.

Svaka radionica bavila se zadanim matematičkim temama. Jedna od njih bili su dvojni razlomci i verižni razlomci koji su bili više vezani za Božić. Na toj radionici učenici su pravili recept za ukusne božićne kolačiće te pismo Djeda Božićnjaka, a u njima su se nalazili zadatci vezani uz razlomke.

Druga zanimljiva radionica za šeste razrede bio je matematički maraton u kojemu su učenici u paru trebali rješavati zadatke na različitim stanicama i skupljati žigove na svojem listiću. Učenice naše škole prve su odradile sve zadatke te su dobile malu nagradu.

Naravno, između svake radionice bila je užina gdje su se učenici mogli okrijepiti.

Kao što su predsjednik Udruge matematičkog društva, ravnatelj OŠ ˝Mladost˝ i predstavnici ostalih udruga i organizacija nakon kratke uvodne priredbe u svojim pozdravnim govorima naglasili, Zimska škola matematike jednostavan je i prigodan način da se matematika popularizira među učenicima osnovnih škola. Stoga i naši učitelji svake godine pozivaju sve učenike da prisustvuju i da nauče nešto novo kroz zabavu i igru.

Napisala: Katarina Galinec, 6.d

About the author /