KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

24. Lampionada u Osijeku – OD TVRĐE DO GLAVNOGA TRGA

Objavljeno:  4. 12. 2017.

Uoči proslave Dana grada Osijeka, 2. prosinca 2017., dan ranije održana je tradicionalna, 24. “Lampionada”, na kojoj je svoje radove (lampione) izložilo i devet učenika OŠ “Retfala”, zajedno s učenicima iz ostalih osnovnih škola Osijeka i  nekih okolnih mjesta.

Predstavljanje lampiona i pobjednika počelo je u 16 sati u Muzeju Slavonije. Iznad učenika bili su obješeni lampioni iz svih škola. Bilo je pet tematskih kategorija po kojima su birani pobjednici: grad Osijek, otvorena kategorija, najmaštovitiji lampion, nagradna igra Facebook te gosti (pojedinačni i skupni radovi učenika iz škola izvan područja Grada Osijeka).

Nakon proglašenja pobjednika svi su sudionici dobili male lapione s upaljenim svijećama te formirali veliku dječju povorku koja je pješačila od Muzeja Slavonije u Tvrđi do Trga Ante Starčevića. Na Trgu su učenike dočekali klizalište i kućice u kojima  su prodavani većinom božićni ukrasi. Za kraj, svaka je škola dobila po jedan lantern koji smo puštali u zrak.

Naši učenici, koje je vodio učitelj Tehničke kulture Danijel Eskeričić, nisu osvojili ni jednu nagradu, ali očekujemo da će naša škola ˝Lampionadi” prisustvovati i sljedeće godine.

 Napisala: Katarina Galinec, 6. d

lampionada f 2

About the author /