KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika ANTONIA MIŠIĆ OSMA

Drugu sam godinu za redom, zajedno sa svojom mentoricom Gordanom Lušić, sudjelovala na državnom Natjecanju iz hrvatskoga jezika, na kojemu sam osvojila osmo mjesto. Državno je Natjecanje, 22. po redu, ove godine održano u Šibeniku od 26. do 28. travnja 2017., a škola domaćin bila je OŠ „Fausta Vrančića“. Natjecatelji i mentori bili su smješteni u „Solaris Resortu“, točnije u hotelu „Niko“.

PROVJERA – NAJSTRESNIJI DIO

Velik dio prvog dana obilježili su sati provedeni u autobusu, no većina nas Slavonaca već je naviknuta na to. Nakon dolasku u hotel i smještanja u sobe većina nas uputila se u razgledavanje hotelskog kompleksa gdje su nas sve oduševile brojne prekrasne plaže. Uslijedilo je svečano otvaranje koje su pripremili učenici škole domaćina, a tijekom kojeg su nas predstavom, pjesmom i plesom vratili u doba renesanse i Fausta Vrančića.

Drugog smo se dana rano ujutro uputili na pisanje pisane provjere. Bio je to najstresniji dio za većinu nas. Nakon tih 90 minuta, koje su nekima brzo proletjele, a nekima trajale cijelu vječnost, nervoza je nestala i svi smo mogli bar na kratko odahnuti. Popodne smo proveli u obilasku i razgledavanju Šibenika, prekrasnog dalmatinskog grada.

SVI SU ZASLUŽILI GROMOGLASAN PLJESAK

Trećega, ujedno i posljednjega dana, objavljeni su konačni rezultati te je održano svečano zatvaranje. Svim učenicima, mentorima, sastavljačima ispita te članovima povjerenstva uručene su pohvalnice, a onima najboljima i nagrade. Svaka osoba dobila je gromoglasan pljesak jer, kako je to rekla gđa Bernardina Petrović, predsjednica Državnoga povjerenstva, svatko ga je od nas u toj dvorani zaslužio. U popodnevnim smo se satima uputili svojim kućama s nadama da ćemo se i sljedeće godine svi ponovno sresti.

Ovo je natjecanje bilo prilika susresti neke stare prijatelje i poznanike iz svih dijelova naše zemlje, ali i steći nove te još jedno prekrasno iskustvo kojega ću se vrlo rado sjećati.

Napisala: Antonia Mišić, 8.a

Processed with VSCO

About the author /