KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Glazbeni sastav Pravila igre NA MOJOJ SU STRANI

Objavljeno: 18. 10.2016.

Slušajući i gledajući različite izvođače koji su nastali nekad i onih koji  nastaju sad, stječe se dojam da se glazbu više ne poštuje kao prije. Danas postoje mnogi pjevači koji ne znaju dobro pjevati i pjesme im nisu kvalitetne, a njih se sve više cijeni. Sada, u odnosu na takve, ima sve manje glazbe koja bi se, jer to kvalitetom zaslužuje, trebala slušati. Takva je glazbu koju su stvarali (a neki još stvaraju), primjerice, Bruce Springsteen, The Doors, Eric Clapton, The Beatles, Dire Straits, EKV, Michael Hutchence, U2, Bryan Adams, The Rolling Stones, Bob Dylan, Chuck Berry, INXS, The Animals, Joe Cocker, Coldplay, Jure Stublić i grupa Film, Prljavo kazalište…) Zato što im mediji nameću nešto drugo, djeca i mladi ne znaju što je zapravo dobra glazba.
Glazbeni sastav Pravila igre čine četiri mlada glazbenika (Marko Kutlić – vokal/gitara, Denis Marijanović – bass/back vokal, Goran Belošević – bubnjevi, Marko Belošević – klavijature/back vokal) koji žele publici ponuditi nešto novo i drugačije. Pravila igre donosi pop-rock glazbu, a uzori su im Nickelback, Bon Jovi, The Script, One Republic, Pink Floyd. Prva pjesma koju su napravili zove se „Nebo na mojoj strani“ i odmah je osvojila publiku.
Glavni pjevač Marko Kutlić ima vrlo izražajan, oduševljavajući glas koji pomalo podsjeća na glas Tonyja Cetinskog. Marko pjeva i u duhovnoj skupini Duhovni kutak.
Ljeto 2016. godine proveli su na moru, u Primoštenu, Šibeniku i Rogoznici. Srela sam ih 8. srpnja u Primoštenu te sam se oduševila njihovim nastupom. Razgovarala sam s njima i rekli su mi da  snimaju spot za novu pjesmu. Komentirali smo i njihov koncert u Osijeku (12.3.2016.) na kojem sam također bila.
Iako imaju tek sedam pjesama (Nebo na mojoj strani, Lijek za besane noći, Kamen na duši, Na ulazu, Okovano srce, Na tvojim usnama i Zagrli me), kojima se „zaludili“ brojnu publiku te dobivaju sve više podršku. Takvu glazbu trebalo bi slušati što veći broj mladih zato što nije uobičajena i nudi nešto novo. Na internetu se može pronaći mnogo covera Marka i benda – ne biste to trebali propustiti i ne poslušati. Meni je najdraža Bon Jovi – Wanted Dead or Alive.

Napisala: Erika Bocka, 8.b

About the author /