KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Terenska nastava u Tvrđi PRONAŠLI SMO BLAGO

Objavljeno: 1. 10.2016.

Učenici 7.b razreda naše škole, pod vodstvom učiteljice povijesti Maje Holoker, imali su prigodu 20. rujna 2016. posjetiti povijesni dio našega grada – Tvrđu, u sklopu terenske nastave povijesti kakvu su imali i prošle godine.  Osim što su obišli Tvrđu, imali su nekoliko zanimljivih predavanja o ulicama, povijesnim osobama i događajima vezanima za povijesni dio grada Osijeka.

Nakon toga započeo je kviz, odnosno natjecanje timova nekoliko osječkih škola. Pitanja su bila o onomu što su prethodno čuli, a nalazila su se na različitim mjestima po Tvrđi.  Timovi su trebali biti brzi, spretni i svatko je mogao doprinijeti svome timu na temelju onoga što je zapamtio. Onaj tim koji je prvi prošao sve postave, pitanja i poneke zamke, pronašao je blago, što je značilo i pobjedu.

Cilj terenske nastave održane bio je, osim ponavljanja nastavnih sadržaja, upoznavanje svoga grada, zanimljivosti te ljepota naše Tvrđe. Kao šećer na kraju,učenici i sudionici počastili su se osječkim knedlama iz poznate slastičarnice „Slasta“.

Napisala: Ema Car, 7.b

About the author /