KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Obilježeni Dani kruha OSTAO KREATIVNI NERED

Objavljeno: 18. 10.2016.

Dani kruha Dana u našoj su školi obilježeni  14. listopada 2016. Dio djece donio je sa sobom pekarske proizvode i slastice koje je nakon kratkoga programa i molitve (desetine krunice) posvetio naš župnik. Nakon molitve djeca su otišla u svoje učionice gdje su ih dočekali učiteljice i učitelji i s njima održali skraćene sate posvećene plodovima zemlje.

Primjerice, za učenike šestih razreda održane su četiri radionice u kojima su se grupe učenika izmjenjivale. Na prvoj radionici učenici su izrađivali životinje od lišća i sjemenki koje su donijeli: vjeverice, sove, daždevnjake, ptice, lisice… Radovi su potom izloženi u učionici.

Na drugoj radionici, u učionici stranih jezika, učenici su izrađivali plakate s receptima pekarskih proizvoda i drugih slastica. Bilo je tu recepata za kolače, kekse, muffine itd.

Treća radionica bila je kombinacija hrvatskog jezika i geografije. Na početku smo čuli pjesmu jedne školarke, zatim probali napisati pjesmu pomoću motiva te pjesme. Nakon pjesmama pogledali smo kratki video kako se u Hrvatskoj baca mnogo hrane. Na kraju ove radionice rješavali smo listić o toj temi. A na posljednjoj radionici iz matematike rješavali smo zadatke iz razlomaka.

Slično su radili i učenici drugih razreda.

A nakon svih radionica spremili smo nered koji smo stvarajući stvorili i pošli svojim kućama.

Napisao: Ivan Dunđerović, 6.b

About the author /