KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Domagoj Medve, učitelj TZK MOJ PAS PRAVI CIRKUS

Kao učitelj sam strog, kritičan i volim disciplinu. A u slobodno sam vrijeme, u druženju s prijateljima, komunikativna osoba uvijek spremna za šalu na svoj i na tuđi račun.

 

Nakon što je radio u Jezičnoj i Isusovačkoj klasičnoj gimnaziji te u OŠ Čeminac, OŠ Ivana Filipovića i OŠ Jagode Truhelke, učitelj tjelesne i zdravstvene kulture Domagoj Medve došao je u našu školu kao zamjena učitelju Goranu Bošnjaku, i ovdje je nepunu godinu dana. Što misli o OŠ „Retfala“, što voli raditi i još mnogo toga saznat ćete u intervjuu.

Kako vam je raditi u našoj školi?
Vrlo zanimljivo, vrlo lijepo jer su učenici vrlo dobri. Naravno, ima izuzetaka, ali su u manjinu tako da su neprimjetni.

Kako ste se odlučili postati učitelj TZK?

Tek u drugom razredu srednje odlučio sam studirati za učitelja tjelesnog, kad sam ozlijedio koljeno baveći se nogometom. Učitelj tjelesnog Zvonko Beissmann, koji je predavao u Isusovačkoj klasičnoj gimnaziji, gdje sam išao u srednju školu, bio mi je potpora da se što brže oporavim. Tada sam se počeo zaljubljivati u ovu profesiju  i shvatio koje su njene prednosti. A vremenom sam naučio i koji su joj nedostatci.

Kojim ste se sportovima bavili?

Bavio sam se aktivno nogometom i košarkom, a rekreativno i danas igram tenis.

Pazite li na prehranu?

Da. No otkako radim u školi malo manje jer sam vremenski ograničen pa si ne stignem sam pripremiti hranu. Često jedem gotove proizvode, a hranim se i u školskoj kuhinji pa jedem što i učenici u školi.

Biste li voljeli biti razrednik?

Volio bih biti razrednik, zašto ne?

Gdje biste voljeli otputovati?

Nisam razmišljao o tome… Volio bih otputovati na neki drugi kontinent, jer nikad nisam bio ni na jednom drugom osim u Europi.

Kako biste se opisali kao učitelj, a kako kao osoba?

Kao učitelj sam strog, kritičan i volim disciplinu. A u slobodno sam vrijeme, u druženju s prijateljima, komunikativna osoba uvijek spremna za šalu na svoj i na tuđi račun.

Volite li slušati  glazbu?

Volim. Sve osim „cajki“.

Kakav ste učenik bili u školi?

U osnovnoj školi bio sam odličan učenik. Koliko se sjećam, ocjene iz sedmog i osmog razreda trebali su nam za upis. Sedmi sam završio s 5.0, a u osmom sam imao četvorku iz matematike i, ako se ne varam, četvorku iz kemije.

Jeste li išli na nekakva natjecanja?

Jesam – iz biologije.

Koja vam je najdraža boja?

Plava.

Najdraži auto?

Mercdes.

Imate li najdražeg sprtaša/sportašicu?

Ima dosta dobrih, ali nemam nikoga za izdvojiti.

Čime se bavite u slobodno vrijeme?

Volim čitati.

Volite li životinje?

Volim. Imam dva psa i jednog mačka. Jedan pas se zove Bero – on ima 13 godina. A drugi pas je dolutao prije otprilike godinu dana. Malen je, sićušan i voli „raditi cirkus“ pa smo ga nazvali Cigo. Mačak se zove Mijaut, kao onaj žuti iz Pokemona.

Vodite i „unirvezalnu“ skupinu za niže razrede. Kako vam je raditi s učenicima nižih razreda?

Vrlo zabavno i vrlo zanimljivo. I lakše je raditi s učenicima nižim nego s učenicima viših razreda.

Da opet  možete birati, biste li opet izabrali biti učitelj tjelesnog ili nešto drugo?

Teško pitanje… No zadovoljan sam ovim poslom i mislim da je to jako lijepo zanimanje. Posao je jako dinamičan i zanimljiv.

Razgovarale: Roberta Berišić, 6.b, i Dora Vuković, 6.b

About the author /