KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

U Osječko-baranjskoj županiji – NAGRAĐENI NAJBOLJI UČENICI I MENTORI

Objavljeno: 20. rujna 2024.

Zadovoljni time što smo među najboljima u županiji, ali i svjesni da do takvih rezultata nije lako doći, nadamo se da će nagodinu biti još više uspješnih učenika iz naše škole.

U osječkom Gospodarskom centru 16. rujna održan je prijam za 684 u školskoj godini 2023./2024. nagrađena učenika i učenice Osječko-baranjske županije te njihova 78 mentora i mentorice, a nazočni su bili i mnogi roditelji i ravnatelji. Nagrađeni su učenici koji su osnovnu školu u svih osam razreda završili prosjekom 5,0, srednjoškolci koji su četiri razreda završili s prosjekom 4,7 ili višim te učenici koji su individualno ili timski osvajali prva tri mjesta na državnim ili međunarodnim natjecanjima i smotrama.

Osim „5 nula odlikaša“, sada već srednjoškolaca, iz OŠ Retfala bilo je 13 na natjecanjima i smotrama najuspješnijih učenika – 8 odbojkaša koji su bili državni prvaci (Lovro Aničić, Ivan Borbaš, Niko Kraljević, David Mikolin, Filip Pavelić, Robert Rukovanjski, Fran Vukasović i Lovro Vuknić) te 5 novinara koji su bili na državnoj Smotri LiDraNo (Mia Ercegovac, Ema Bašić, Andrej Šuler, Angelina Higi i Miriam Afua Nyarko). Mentori su nam bili učitelji Dejan Vrajić i Marinko Plazibat.

Poticajnim govorima prisutnima su se obratili Mato Lukić, obnašatelj dužnosti župana, i Miranda Glavaš Kul, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade OBŽ. Kako su rekli, Županija je ponosna što vidi ovoliko uspješnih učenika ispred sebe i nada se da će se to nastaviti i sljedećih godina. Prisutni su bili i zamjenik župana Josip Miletić, predsjednica županijske Skupštine Ivana Bagarić i saborska zastupnica Nataša Tramišak.

Zadovoljni time što smo među najboljima u županiji, ali i svjesni da do takvih rezultata nije lako doći, nadamo se da će nagodinu biti još više uspješnih učenika iz naše škole.

Napisao: Andrej Šuler, 7. d

About the author /