KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Doček srebrne Donne Vekić – ZAPOČELI NOVI PRVI SERVISI

Objavljeno: 13. rujna 2024.

„Osjećala sam energiju iz Hrvatske; ova medalja je vaša koliko i moja.“

Kao što je bilo očekivano, Grad Osijek organizirao je doček osječkih olimpijaca, s jednomjesečnom odgodom zbog obveza Donne Vekić u Americi. Uz našu srebrnu tenisku olimpijku Donnu, na pozornici su 11. rujna 2024. na osječkom Trgu slobode još bili sudionici Olimpijskih igara Aurel Benović i boksački trener Matej Matković te ukrajinski gimnastičar s prebivalištem u Osijeku Ilja Kovtun, osvajač srebrne olimpijske medalje u Parizu, dok su se braća Anton i Patrik Lončarić javili videovezom. Dočekalo ih je mnogo ljudi i djece iz svih osječkih škola koja su se došla podružiti i uslikati se s nekim od svojih uzora. Voditelj ceremonije bio je legendarni sportski komentator Drago Ćosić.

Donnase zahvalila i rekla kako joj je ovo prekrasno iskustvo te da medalju neće ispuštati iz ruku još dugo. Također, da je osjetila energiju iz cijele Hrvatske, a posebno joj je drago to što je potaknula djecu da započnu „sa prvim servisom“ na teniskom terenu.

Doček je nama učenicima bio vrlo zanimljiv jer smo te sportaše nedavno gledali na televiziji, a sada smo ih gledali uživo. Svatko je nakon predstavljanja mogao uzeti sliku ili autogram od sportaša i dobro se provesti uz glazbu i društvo.

Napisao: Andrej Šuler, 7. d

About the author /