KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Dan Škole i Olimpijski dan – ZABAVILI SE I ODUŠEVILI PUBLIKU

Objavljeno: 10. svibnja 2024.

Sudeći prema reakcijama, publika je bila oduševljena izvedbama i svi su nas pohvalili. Mnogima je ovaj dan zaista bio poseban.

U svibnju u OŠ „Retfala“ obilježavamo Dan Škole i Olimpijski dan, a ove godine ta smo dva dana razdvojili. Olimpijski dan obilježili smo 2. svibnja tradicionalnim natjecanjima – od 9 sati za učenike od 1. do 4. razreda te od 10,30 sati za učenike od 5. do 8 razreda. Na školskom su nas dvorištu čekale različite igre: od povlačenja užeta, preko gađanja obruča na predviđeno mjesto, prenošenja loptice u žlici do trčanja kroz prepreke. Vjerujem da su se svi zabavili, pa čak i oni koji su prigovarali da je njihov razredni odjel „mogao bolje“ i ljutili se zbog svojih i tuđih pogrešaka tijekom natjecanja.

U stanci između natjecanja održano je otvorenje izložbe povodom Dana Škole koju su pripremili naši učenici u suradnji s učiteljicama Majom Holoker, Gordanom LušićMartinom Trčak Zemljak te knjižničarkom Mihaelom Grgić Josić.

Dan Škole obilježili smo dan kasnije, 3. svibnja, u osječkom Nadbiskupskom vikarijatu. Za tu smo proslavu pripremili tri predstave, odnosno nastupa. Školski zbor, koji vodi učiteljica Ivona Ferić, u suradnji s Malim ritmičarima koje vodi učiteljica Tanja Nemčanin, predstavio se mjuziklom „Pepeljuga“. Učenici koji idu na Dodatnu nastavu njemačkoga jezika pokazali su svoju izvedbu „Keine Märchen“, a uvježbala ih je učiteljica Ivana Palijan. Pod vodstvom učiteljice Verice Jukić, učenici drugoga razreda pripremili su nam i nakraju izveli igrokaz „Kišno popodne“.

Sudeći prema reakcijama, publika je bila oduševljena izvedbama i svi su nas pohvalili. Mnogima je ovaj dan zaista bio poseban. Nakon nastupa naših učenika, ravnatelj Škole Igor Kopić obavijestio je prisutne o najznačajnijim rezultatima koje su naši učenici postigli na različitim natjecanjima.

Napisala: Katica Jozić, 6. d

About the author /