KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

EU Code Week 2023. – IGRE ODIGRALI VIŠE OD 2000 PUTA

Objavljeno: 20. studenoga 2023.

U izradi igara kodiranja sudjelovalo je sedamnaest učenika i učenica, a odigrane su čak 2195 puta.

Učenici naše škole koji pohađaju nastavu Geografije već dobro znaju što su PurposeGames. To su igre koje možete zaigrati na pametnim uređajima, a igraju se i na nastavi. Igre nam služe kako bismo utvrdili naučene nastavne sadržaje, saznali nešto novo, vježbali uz pomoć geografske karte i sl., a igraju se širom svijeta.

Povodom obilježavanja Europskog tjedna kodiranja u listopadu je raspisan natječaj za izradu igara, a teme su bile zastave i grbovi, s različitih područja za svaki razred: šesti s područja Hrvatske, sedmi s područja Europe, a osmi s područja svijeta. Zainteresirani učenici imali su rok od dva tjedna, a izrađivali su ih pod mentorstvom učitelja geografije Mirka Andrića.

U izradi je sudjelovalo sedamnaest učenika i učenica, a igre su odigrane čak 2195 puta.

U natjecanju učenika šestih razreda pobjednik u kategoriji Igra s najviše lajkova bio je Filip Blažević (6. b), a Andrej Šuler (6. d) u kategoriji Igra koja je odigrana najviše puta. Među učenicima sedmih razreda u objema kategorijama pobijedio je Tin Milardović (7. b), a od učenika osmih razreda, također u objema kategorijama, najbolja je bila Petra Batrnek (8. a).

Jedan od pobjednika, Andrej Šuler, rekao nam je da mu se svidjelo to što je mogao napraviti svoju igricu i što to nije klasično natjecanje (pisani dokument), nego je mogao raditi na zanimljiv način. Zabavno je bilo raditi, a za izradu mu je trebalo samo 30-ak minuta. Vrijedilo je truda, zaključio je, jer je osvojio i simboličnu nagradu (privjesak, CD i diploma) te iskusio nešto novo.

Napisala: Mia Ercegovac, 6. d

About the author /