KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Dani kruha u našoj školi ZAHVALILI NA PLODOVIMA ZEMLJE

Dane kruha OŠ „Retfala“ obilježila je 18. listopada 2018. tematskim danom. Započeo je u školskome holu recitacijama učenika Dodatne nastave vjeronauka koje su pripremale učiteljice Ljiljana Mandurić i Snježana Zelić. Učenici i učitelji, zajedno sa župnim kapelanom, molitvom su zahvalili Bogu na plodovima zemlje. Nakon molitve učenici su otišli u svoje učionice gdje su sa svojim učiteljima radili različite aktivnosti.

Sedme razrede posjetili su Šokci iz udruge ˝Šokačka grana˝ te ih naučili nešto novo o kruhu i kako se prave langošice. Učenici su imali prigodu valjati i peći tijesto za langošice, te ih potom kušati. Pekli su i učenici nižih razreda, koji su pokušali napraviti zdrave kuglice s jabukama i kokosom.

I ove godine pobrinuli smo se da i osobito siromašni sugrađani imaju potrebne namirnice u kućanstvu, stoga su učenici donosili suhe namirnice i donirali ih humanitarnoj udruzi Auxilium. Učenici Dodatne nastave vjeronauka zajedno s učiteljicom Mandurić prikupili su namirnice i razvrstavali ih.

Istovremeno smo obilježili i Svjetski dan kravate, čiji se nastanak pripisuje Hrvatima. Nastavu smo završili uživanjem u pecivima koji su učenici donijeli u školu.

Napisala: Katarina Galinec, 7.d

About the author /