KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Portret 8. a razreda U ZBORNICI GLAVNA TEMA

ANTUN ABIČIĆ (EINSTEIN) – Jezici mu i nisu baš jača strana. Ali zato je vrlo nadaren za geografiju, povijest i fiziku, po čemu je i dobio svoj nadimak. Često se na povijesti i geografiji natječe s Leovićem tko bolje zna. Jako voli Ratove zvijezda i Marvel.

LEON BODIŠ – Dečko koji je lijen kad je u pitanju škola, ali uvijek vrijedan kada se treba šaliti i glupirati. Trenira odbojku zajedno s Mekićem te je jako dobar u tome. U slobodno vrijeme igra igrice.

LAURA ERCEG – Ambiciozna odlikašica s prelijepom kosom. Poznata je po svojim sekiracijama zbog ocjena. U slobodno vrijeme voli fotografirati i uređivati slike.

VICTORIA FERENC (VIKI) – Mirna, tiha i jako draga cura. Ne voli školu, a pogotovo ne učenje. Često donosi nekakve slatkiše u školu te nas sve malo počasti.

LAURA GAŠO – Na prvi pogled mirna i tiha, ali kad je bolje upoznaš vidiš da si se gadno zeznuo. Voli se glupirati i šminkati, a kad se naljuti, to ne traje dugo jer se previše voli smijati da bi se ljutila. Škola joj nije na prvom mjestu pa se ne živcira ako i dobije poneku lošu ocjenu.

FILIP GETOŠ – Opušten dečko koji se voli zabavljati i ići van. Ne voli učiti, ali nekakvim čudom na testovima uvijek dobije pozitivnu ocjenu. Obožava se smijati te zbijati fore na svačiji račun. Profesionalac je u živciranju ljudi.

IVAN KNJEŽEVIĆ – On je vragu iz torbe ispao. Prvi je kad treba raditi neku spačku. Ima neobičan talent za sve sportove, ali najdraži mu je nogomet. Učiteljima pije krv na slamku svojim glupostima. Voli igrati nogomet i igrice na računalu.

LUCIJA KOVAČ – Učenica koja uvijek zrači pozitivnom energijom i podrška je svima. Omiljena je u društvu te nikad ne okreće leđa prijateljima. Svira gitaru i trenira veslanje, u čemu je jako dobra. Voli izlaske i puno pričati.

FILIP LEOVIĆ – Dobar i presmiješan dečko koji uvijek nasmijava cijeli razred svojim provalama na satu. Odlično mu idu geografija i povijest. Voli slušati rap, igrati igrice na računalu i košarku.

KARLO LUKAČIĆ – Smiješan i tih dečko. Voli ići van i igrati igrice na računalu. Voli slušati remixe i rap. Ima vrlo zanimljiv talent  – odlično sam producira i stvara svoju glazbu.

TARA LUCREZIA MATOŠ CECCHI – Sramežljiva i jako ambiciozna cura koja je pola Talijanka, a pola Hrvatica; zato i ima tako zanimljivo ime. Mnogo uči želeći otići u Italiju i biti menadžerica. Odlična je učenica i mislim da će uspjeti u tomu svom planu.

ANTONIO MEKIĆ – Dobar i iskren dečko. Fiziku i matematiku baš ne voli, ali zato voli tjelesni. Trenira odbojku i jako mu dobro ide te katkad i izostaje iz škole zbog natjecanja. Ali talentiran je za sve sportove.

BRUNO PALIĆ – Sramežljiv dečko koji već dugo trenira nogomet i odlično mu ide. Škola mu i nije baš na prvom mjestu pa se ne živcira osobito oko ocjena. Voli ići van i družiti se s prijateljima.

NIKOLINA PAVIĆ – Glasna i zabavna cura koja usta ne zatvara kad smo zajedno u društvu. Ona je jedna od onih koje jedu kao slon, a ne udebljaju se ništa. Trenira ples i jako voli taj sport. Ide na mnoga natjecanja i ima mnogo uspjeha u plesu.

VERONIKA REBUŠ – Vrlo zanimljiva i otvorena cura. Škola ju ne interesira uopće. Također je išla u glazbenu školu i svirala saksofon. Poznata je po svom gromoglasnom smijehu koji se kroz zidove čuje. Voli se šminkati, sređivati i upoznavati s novim ljudima.

TARA ŠALIĆ – Pozitivna, vesela i optimistična. Voli se družiti, a najviše voli jesti. Trenirala je taekwondo, ali onda je poslije počela bacati kuglu i jako je uspješna u tome. Mnogo se smije i uvijek nas sve u društvu zabavlja da svi plačemo od smijeha.

EMA VOLARIĆ – Kada ju prvi put ugledaš, izgleda draga, tiha i mirna cura. Ali kad ju malo bolje upoznaš, nije ništa od tog. Obožava se zabavljati i smijati. Trenira ritmičku gimnastiku i jako joj dobro ide. Voli se sređivati i lijepo oblačiti.

Napisala: Lucija Kovač, 8. a

About the author /