KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Portret 8. c razreda SVE ZNA I SVE MOŽE

Naš je 8. c razred vrlo mješovit i poseban razred.  Razlikujemo se po interesima, aktivnostima i mnogo čemu drugom. Bez obzira na različitosti, svi se poštujemo i zajedno družimo.

 

TENA BOGUT – Pametna i druželjubiva osoba koja je uvijek spremna pomoći. Ulaže sav svoj trud u školu te osobito glazbu kojom se bavi već duže vrijeme. Predstavnica je naše škole u različitim projektima kao što su Mir je moj đir te Poster mira.

IVAN ĐIKIĆ –  Pomalo zatvoren tip osobe. Obožavatelj sporta, pogotovo nogometa i košarke. Neprestano pokazuje svoju ljubav prema FC Barceloni. Ivana se prepoznaje i po njegovomu umjetničkom rukopisu.

LEON GAŠPARIĆ – Poznati nogometaš, gamer. Od nastavnih predmeta Leon bi najradije izabrao veliki odmor.  U slobodno vrijeme voli izlaziti na igrališta te igrati nogomet s prijateljima. Razumije se u računala i sve moguće igrice.

NIKA GJERGJA – Umjetnica našeg razreda  – od crteža do filmova, sve zna i sve može. Uspijeva nasmijati puno ljudi svojom nestašnošću i humorom. Uvijek dobro izgleda, a najviše od svega obožava spavati bilo kad i bilo gdje.

ANJA GOJEVIĆ – Naša fizičarka kojoj i svi drugi nastavni predmeti idu od ruke. Teško odustaje od onoga što želi, makar to bilo rješavanje matematike usred ljeta. S jedne strane ju vidimo kao elegantnu damu, a s druge kao samouvjerenu sportašicu.

KLARA GOJEVIĆ – Svi u razredu složili bi se kada bi rekli da je Klara poput modela. Bavi se plesom, a osim toga izvrsna je u crtanju. Ima specifičan smisao za humor, ali pod nastavom je iznimno tiha.

PATRIK GRGIĆ – Matematičar i majstor borilačkih vještina. Njega često možemo prepoznati po modricama koje dobiva nakon natjecanja. Glavno pitanje koje mu upućuju pod satom glasi Za koliko zvoni?. Inače vrlo druželjubiva i draga osoba.

DAVID HORNJAK  – Vjeronaučar, veliki ljubitelj fizike i zavodnik. Uvijek smatra da dobro izgleda i da cure lude za njim. Sa svima se voli družiti, a osim škole i cura, veliki je ljubitelj vaterpola.

MATEJ JURKOVIĆ – Uvijek dobre volje te je sve spreman nasmijati svojim originalnim šalama. Obožava školu. Poznat je i po svojim zanimljivim i humorističnim školskim zadaćama. Iako je katkad nestašan, uvijek se potrudi oko onoga do čega mu je stalo.

FRAN KATIĆ – Razredni Albert Einstein. Nema predmeta koji mu ne ide, a u računanju je pravi majstor. Prilično otvorena i poštena osoba. Svoje slobodno vrijeme posvećuje tenisu u kojemu je vrlo uspješan. Voli nasmijavati učiteljice.

LOVRO KOLARIĆ – Poznat kao umjetnik, inače povučen tip osobe koji nas nekada zna i nasmijati. Izvrstan je u tehničkom i likovnom koje još nazivamo Lovrinom jačom stranom. Pretpostavljamo da ne voli školu, no vjerujemo da voli nas.

LEO KULHAVI – Lea također nazivamo gamerom. Jedno vrijeme vodio je svoj vrlo uspješan Youtube kanal. Leo je u našem razredu drugi najstariji, stoga ga i najviše poštujemo. Ponekad je pomalo sramežljiv, ali nas definitivno zna nasmijati.

KATJA LONČAR – Poznata po svojoj vrckavosti, zaljubljivosti i brbljavosti. U razredu uvijek širi pozitivnu energiju svojim dobrim šalama. Obožava glazbu i sve povezano s umjetnošću. Poznata je još kao glavni paničar našega razreda.

IVA MALOČA – Iznimno pametna i lijepa učenica. Obožava modu, a u školi nema bolje od nje. Iva je otvoreni tip osobe, koja će uvijek izreći svoje mišljenje. Vrlo je samouvjerena te nema strahova. Uvijek je spremna pomoći.

MARKO MLINARIĆ- Jedan od poznatijih sportaša u našem razredu. Škola mu i nije baš mila, a najviše voli sat tjelesne kulture. Gotovo svaki dan provodi igrajući nogomet sa svojim prijateljima. Marku je jako stalo do nogometa, ali i do njegove frizure.

MARKO PUŠIĆ – Još jedan uspješan sportaš. Vrlo je samouvjeren što se tiče njegovog izgleda, ali i škole. Poznat je po nadimku matematičar s obzirom da mu matematika ide jako  dobro. Voli igrati igrice, izlaziti te igrati nogomet.  Uvijek nas nasmije, čak i nastavnike.

EMA RAVLIJA – Vrlo pristojna i vrckasta učenica. Uvijek je spremna pomoći kada god ona to može. Svi ju znaju kao dušicu te dobronamjernu osobu. U svoje slobodno vrijeme bavi se plesom, a s obzirom da je vrlo kreativna, često izrađuje svakakve stvari.

IDA RIEDL- Draga i dobra, ponekad malo povučena. Voli se mnogo smijati i pričati. Ida je jako druželjubiva osoba koja nas uvijek nasmije. Ima smisla za modu i vrlo je kreativna. Voli biti u školi i ondje provoditi vrijeme.

IZABELA STOŠIĆ- Dražesna, lijepa i sramežljiva djevojka. U školi je odlična, te je jako odgovorna u svemu što radi. Voli konje te provoditi vrijeme sa svojim prijateljicama. Ona je, kako bismo rekli, naš razredni anđeo.

INGRID SERENČI – Povučena, ali jako draga osoba. Školu ne voli toliko kao što voli glazbu i crtanje u kojima je izvrsna. Često je tražena od učitelja da nacrta neki rad, a već duže vrijeme svira klavir u glazbenoj školi.

BARTOL ŠTELCER – Bartol je osoba koja nema briga. Opuštenost bi bila njegova glavna metoda za rad u školi, ali i životu izvan škole. U svoje slobodno vrijeme voli igrati nogomet te se družiti sa svojim prijateljima. U školi je odličan i za sve se potrudi, ali naravno bez žurbe i straha.

HELENA LUCIJA VUKOVIĆ – Zabavna i draga učenica. U školi je odlična, a najdraži predmeti su joj povijest i engleski. Obožava pisati pjesme na stranom jeziku koje svi vole. Ima specifičan smisao za humor, koji nas uvijek razveseli.

Naravno, uz naš razred dolazi i naša razrednica Sanda Dominković bez koje ne bismo bili 8.c. Ona obožava modernu glazbu, osobito Eda Sheerana. Izvrsno predaje hrvatski jezik te je uvijek spremna za suradnju s učenicima. Od nje se može puno toga naučiti.

Napisale: Katja Lončar i Tena Bogut, 8.c

About the author /