KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Tipovi učenika u školi DVANAEST VITEZOVA OKO STOLA

Objavljeno: 12. listopada 2017.

U našoj školi, kao i u svako drugoj, postoji više tipova učenika. Najuočljivija je podjela na one koji su uvijek naspavani i sretni i na one koji su najčešće ustali na lijevu nogu, no ovdje ćemo napraviti detaljniju podjelu.

1. Zna sve odgovore

Njemu su sva pitanja lagana i uvijek se ponosi i hvali svojim znanjem. Ispit riješi za čas, a loša ocjena rijetko mu se zalomi.

2. Posuđuje sav pribor

Nikada kod sebe nema pernicu i često zaboravi vratiti posuđeni pribor. Još ni jedan znanstvenik nije uspio otkriti problem zaboravljanja stvari ove vrste učenika. Ne bismo se čudili da katkad kod kuće zaborave i glavu.

3. Mora ponoviti što je učitelj upravo rekao

Takav učenik najčešće zuji okolo i priča s ostalima. Upravo zato i bude prozvan. Često mu prijatelj pored njega prstom pokaže otkuda treba nastaviti čitati.

4. Jede na satu

Uvijek je gladan i voli sakriti hranu ispod klupe. Nekad se nađe u nevolji pa mora odglumiti da zijeva ili se sagnuti po nešto i tamo pojesti.

5. Ništa ne razumije

Ovaj tip učenika ništa ne razumije zbog nepažnje na satu ili zato što mu mozak stane kad se uči teško gradivo. Naravno, bez obzira na razlog, u ovakvim slučajevima postoji dopunska nastava.

6. Nastava nije nastava bez par šala

Ovakav učenik obožava nasmijavati druge. Često zbog toga dobije upis u bilježnicu vladanja ili opomenu, ali svejdeno misli da je nasmijavanje vrijedno toga. Naravno, jedna šala nikome neće upropastiti dan.

7. Uvijek kasni

Razlog kašnjenju najčešće je gledanje filma do tri sata ujutro ili prekasno učenje za sutrašnju pisanu provjeru. Neki od ovakvih spase se od neopravdanoga sata tvrdeći da su bili kod zubara ili liječnika.

8. Najtiši u razredu

Vrlo je tih i neće reći odgovor na pitanje čak i ako ga zna. Njega je najčešće strah reći pogrešan odgovor, ali katkad se i zainati se učitelju.

9. Nenaspavani

Uvijek spava na satu. Katkad ga učitelji i ne vide, a katkad zbog toga dobije kaznu. Često se drugi učenici vole šaliti s njim dok spava, no on tada postane živčan.

10. Zna ga cijela škola

Na hodnicima uvijek sve pozdravlja i  voli se družiti sa svima. Nije mu važno s kakvom se osobom druži i koliko ima mana, a koliko vrlina.

11. Život mu je u školi dosadio

Govori svima, pa i učiteljima, kako je učenicima život u školi kao u zatvoru. Ne voli ni jednog učitelja, ni jedan predmet, ni jednu činjenicu o školi.

12. Ne voli da mu netko remeti privatnost

Voli imati svoju polovicu školske klupe, kao i da ga nitko ne pita za prepisivanje domaće zadaće ili bilo čega što se može posuđivati.

 

Imaš li i ti neke od spomenutih osobina? Prepoznaješ li se u nekomu od ovih tipova učenika?

Napisala: Katarina Galinec, 6. d

About the author /