KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Sveučilišni Odjel za biologiju OTVORENA VRATA ŠKOLARCIMA

Na Odjelu za biologiju Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku od 10. do 12. svibnja 2017. održavala su se različita znanstveno-popularna predavanja. Na Dan otvorenih vrata, 13. svibnja, posjetitelji su mogli nazočiti radionicama u laboratorijima te pogledati izložbu studentskih fotografija. Ondje su bili i učenici osmih razreda OŠ „Retfala“.

Ovaj se program provodi svake godine otkad je otvoren Odjel za biologiju, a ove je godine, četvrti put, održan pod nazivom “Biolog i ja”. Dani otvorenih vrata javnog su karaktera, a većina posjetitelja učenici su osnovnih i srednjih osječkih škola.

Jedna od najpopularnijih radionica jest kozmetička, jer učenici sami izrađuju sapune, kreme s eteričnim uljima i dr. “Tko se boji zmija još” je radionica na kojoj su djeca mogla dodirnuti preparirane zmije. Naravno, tu je bilo i različitih kemijskih pokusa.

Pod vodstvom učiteljice kemije Ivane Dolaček i učiteljice biologije Vlatke Šalić Dujmić na Odjelu za biologiju bile su Ana Pešikan, Marko Adamović, Larisa Darojković, Lea Petrov, Marija Dijanović, Lovro Vuletić i Nitja Beraković.

Napisala: Emma Kaladić, 8.a

About the author /