KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Portret 8.c razreda ZNANJE GA LOVI, ALI ON JE BRŽI

Objavljeno: 9. 3. 2017.

Z A F R K A N T I

MATIJA KOLARIĆ (KOLE) – Dobro poznat svima u školi zbog svog neobičnog ponašanja. Poprilično je lijen, ali za šalu uvijek ima energije. Vrhunski je gamer. Učiteljima pije krv na slamku jer uvijek kaže što mu je na pameti.

MIA ŠTEFANIĆ (ŠTEFA) – Naša humoristična Njemica koja pomaže drugima bez obzira na sve. Uvijek raspoložena za zabavu i smijeh. Najviše se voli družiti s Ivom i ona je njezin life guru. Ima jako zarazan smijeh.

MIHAEL MATIJEVIĆ – Poznat po svomu sporom pisanju i cupkanju kada je nervozan. Voli se smijati i zbijati šale. Znanje ga je lovilo, ali on je bio brži!

 

S P O R T A Š I

ŠIMUN MIŠETIĆ (ŠIMBA) – Najbolji nogometaš u razredu, možda čak i u generaciji. Voli se zafrkavati na svoj računi i račun drugih. Često izostaje s nastave zbog nogometnih utakmica i turnira.

DOMINIK ŽIVALJ (ŽOVAK) – Jedan od najboljih školskih plivača, što možemo vidjeti po njegovim mnogobrojnim nagradama. U njegovu društvu vrlo je ugodno i svi ćemo ga pamtiti po pjevušenju na satu.

LARISA DAROJKOVIĆ (LAKI) – Razredna vrlo poznata odbojkašica. Svi ju volimo jer nam uvijek daje informacije o ispitima i ne boji se stati u obranu svojih prijatelja i sebe. Također, ona je najbrbljaviji stvor na ovom planetu.

FRANKO POLLAK – Bavi se taekwondoom. Ima gromoglasan smijeh koji se čuje kroz cijelu školu i svoje jedinstvene ispade kada se naživcira. Ponekad, ničime izazvan, počne vikati kao manijak. On je i naš poznati ribič!

LEA PETROV – Bavi se plesom i vrlo je dobra u tome. Ona zrači vedrinom i ima jako zarazan smijeh. Rado pomaže drugima i na nastavi daje najbolje od sebe. Brzo se naljuti, ali ju to brzo prođe. Svi učitelju ju vole zato što je uvijek spremna za šalu, ali i za ozbiljan rad. Kada je neka osoba u njenom društvu uvijek se dobro nasmije, i to je ono što najviše volimo kod nje.

 

Š U T L J I V C I

MATEA PARMAČEVIĆ – Nezamislivog dara za sve vezano uz likovni. Bilježnice su joj ispunjene predivnim crtežima. Jedna je od rijetkih u našem razredu koja u svoje slobodno vrijeme čita knjige. Često je zatvorena u sebe pa ju baš najbolje i ne poznajemo.

KARLO TOŠA (TOŠO) – Vrlo rijetko govori, samo kad ga učitelji pitaju. A i tada često kaže samo „ne znam”. Ne voli učiti, ali kada se trgne, može 2natući“ pokoju pozitivnu ocjenu. Izbjegava razgovore, ali kada ga se bolje upozna, jako je druželjubiv.

NINA SULJIĆ (SUKI) – Ima prepoznatljiv škripavi smijeh. Govori samo u društvu s nekoliko prijatelja. Uz malooo volje i truda može biti odlična učenica. Uz to je jedina cura u razredu koja se bavi gamingom.

 

G L A Z B E N I C I

JANA LUKIĆ (ĐANA) – Nadarena glazbenica koja svira klavir i divno pjeva. U kojoj god se situaciji našla, rado će pomoći prijatelju u nevolji. Velika je obožavateljica Teen Wolfa koja uvijek nađe vremena za društvo, školu, glazbenu školu, i još uz to brzo odgovara na SMS poruke. Ima smijeh koji prodire kroz zidove.

MARIJA DIJANOVIĆ – Poput Jane, pohađa Glazbenu školu Franje Kuhača. Svira klarinet i isto tako vrlo dobro zna crtati karikature koje nas vrlo često nasmiju zato što vrlo vjerno pokaže svaki detalj ljudskog lica. Ima simpatične pjegice koje pokušava pokriti puderom, no mi mislimo da je to nepotrebno.

NIKO GREBENAR – Voljen u društvu jer te uvijek može nasmijati do suza, i kada si s njim, zaboraviš na sve probleme koje te muče. Često izostaje s škole zbog svojih koncerata i priredbi. Svi su mu učenici prijatelji i rijetko se svađa, a kada se s nekim posvađa, ubrzo se pomiri. Nikad se ne upliće u drame. Svi ga volimo zbog njegovog smisla za humor i uvijek nas nasmije kada izmišlja rime.

 

O P U Š T E N I

JOSIPA MARKO (PEPA) – Naša „huliganka“. U njenom društvu uvijek je zabavno i kada smo s njom plačemo od smijeha. Njena opuštenost pozitivno djeluje na sve nas. Često se svađa s učiteljima i zauzima se za svoja prava. Ne boji se iskušati novine.

MARKO VARVODIĆ (VARVA) – Njegovo neslaganje s jednom učiteljicom još dugo će nam ostati u mislima. Voli igrati razne računalne igrice. Malo je smotan i zato je sklon ozljedama na tjelesnom, ali je vrlo vješt u rukometu.

MARKO ADAMOVIĆ (ADA) – Vrlo snalažljiva osoba. Voli sportove, a pogotovo povijest. Iskren je i svestran. Ugodno je biti u njegovu društvu. Ponekad viče pa imamo osjećaj da stojimo pored slona. U kakvoj god se situaciji nađe, uvijek je raspoložen. Zna kako podići atmosferu.

LUKA KVESIĆ (KVES) – Najdraži predmeti su mu povijest i geografija. Čim dobije priliku, reći će nam neku zanimljivu informaciju koja ne piše u knjizi. Ali kad dođe vrijeme ispita, imamo osjećaj kao da zablokira. No mi svi znamo da on sve razumije iako to baš ne pokazuje.

ROKO GJERGJA (DEBELI) – Iskren, uvijek spreman pomoći i pametan. Svi ga znaju po njegovom švrakopisu. Nasmije nas kada kaže „daj mi da učim iz tvoje bilježnice, svoje ne mogu pročitat’“. Često nas ispituje pitanja za neke zadatke jer želi sve uraditi kako treba i, čim mu nešto nije jasno, neće oklijevati pa će odmah pitati prijatelja za pomoć

 

N I S U   K A K V I   S E   Č I N E

EMANUEL BERIŠIĆ (EMI) – Uvijek je prvi kada se treba izboriti za ocjenu. Jedina osoba u osmim razredima koja ima kosu kao ovca i zbog toga, i njegove osobine naravno, svi ga obožavamo. Živahan je i stalno donosi pozitivnu energiju u društvo. Najbolje ga opisuje uzrečica „sitan, ali dinamitan“

IVA MARIJANOVIĆ – Vrlo zaljubljive prirode. Smije se na svaku šalu i ima jako opušten odnos sa svim učiteljima. Kada treba odgovarati, uspaniči se i napravi svoju prepoznatljivu grimasu. To inače svima bude urnebesno. Na prvi pogled izgleda kao dobra djevojka, no kada ju malo bolje upoznaš pravi je vražić. Velika je obožavateljica konja i svaku minutu svoga slobodnog vremena provodi s njima.

Napisali: Lea Petrov i Niko Grebenar, 8.c

About the author /