KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Portret 8.b razreda POKUŠAVA NAUČITI ŠAPTATI

Objavljeno: 20. 1.2017.

U 8.b cvatu ruže, svaki dan je sunčan i veseo… Naravno, ovo nije istina. Kao i svaki razred suočavamo se s određenim problemima, ima uspona i padova. Ponekad dolazi do sukoba mišljenja, ne složimo se oko svega, no „sve je to za ljude“. Ono po čemu ćemo zasigurno ostati upamćeni jest jedinstvo kada se na nekoga ili nešto žalimo. Onda nam nema ravnih.

Evo ponešto o svakome od nas:

ANDREA ABRAMAC – u društvu je većinom dobro raspoložena, no vodi vječitu borbu s geografijom. Gaji veliku ljubav prema buhtlama.

LOVRO BARTOLOVIĆ – odličan učenik koji ulaže trud u ono što ga zanima. Posjeduje veliko znanje o računalima i računalnim igrama. Dobar je sportaš.

NIKOLINA BEČEHELI – simpatična cura koja obožava mačke, filmove i knjige. Veliku pozornost posvećuje sitnicama. Trenira odbojku i snima klipove za YouTube.

ERIKA BOCKA – tiha i mirna cura, uvijek spremna pomoći i saslušati nekoga. Iščekujemo trenutak kada će zagalamiti ili se na nekoga naljutiti.

LEONARDO ĐERKI – jedan od rukometaša, poprilično glasan. Većinom nema loše namjere i pomoći će kada može. Podijeli svoje mišljenje i kada nije potrebno.

NIKOLINA ENDRICH – razredni fotograf;  iznimno je uspješna u tome. Uvijek nasmijana i spremna dati dobar savjet. Zrači pozitivnom energijom. Voli slušati glazbu.

TERRA LEONA KORPAK – odlikašica. Bavi se ritmičkom gimnastikom. Kreativna i slobodna duša, ustrajna u onome što voli. Zajedno s Karlom ima uspješan YouTube kanal.

KARLA KOLOBARIĆ – odlična učenica. Došla je u četvrtom razredu i vrlo se brzo uklopila. Trenira odbojku. Društvena je i zajedno s Leonom ima uspješan YouTube kanal.

DUNJA KOŠKI – savjesna i draga osoba. Trenira odbojku i uvijek je u trendu. Voli jezike, iako priznaje da joj je talijanski trenutačno najdraži.

MARTINA LIJIĆ – na prvi pogled povučena i mirna, no često nas iznenadi kojom smiješnom dosjetkom. Voli crtati i veliki je fan Gospodara prstenova.

LUKA MIHALJEVIĆ – odlikaš. Smiješan je i pomoći će objašnjavanjem nekoga nastavnog sadržaja ili pokazivanjem zadaće.

EMA MIŠČEVIĆ – odlikašica koja sve radi u zadnji čas. Voli čitati i pisati, a od sporta bježi kao vrag od tamjana.

IVAN MIŠETIĆ – jedan od sportaša. Trenira kickbox. Većinom je miran, ali ako se razljuti, zna biti oštar. Često zbija šale pod nastavom.

JURICA MITRIĆ – uvijek dobro raspoložen. Odgovoran za veliki postotak bisera. Kada se potrudi, može postići mnogo toga.

FILIP MJERTAN – došao je u sedmom razredu i jedan je od odlikaša. Naš je predsjednik i trenira džudo. Iznimno dobar u prirodnim znanostima. Pokušava naučiti šaptati.

FILIP RADAN – došao je u šestom razredu. Šutljiv je i nenametljiv. I sve se više trudi postići što bolji uspjeh. S njim je lako razgovarati i zapravo je poprilično zanimljiva osoba.

HANNA ŠARIĆ – tek je nedavno došla k nama, u osmom razredu. Nismo imali priliku dobro je upoznati, no djeluje kao draga osoba. Trenira nogomet.

BORIS TOMIĆ – odličan učenik. Redovito zbija šale, iako je ozbiljan kada je to zaista potrebno. Dobar je prijatelj i trenira košarku.

SARA VILA – došla je u šestom razredu i zauzela prvo mjesto u vrsti. Zabavna i plaha gimnastičarka, veliki je fan Harryja Pottera (od osam knjiga u serijalu ona ima 9) i Sherlocka Holmesa.

IVANA ZELIĆ – djevojka sa stavom. Zna što joj je važno i bori se za to. Draga i društvena, uvijek dotjerana. Može se reći da je zajedno s Nikolinom E. bff goals.

FRANE ŽULJEVIĆ – razredni miljenik. Može se reći da je i razredni zabavljač – često oponaša druge na duhovit način i zbija šale. Trenira košarku.

Napisala: Ema Miščević, 8.b

About the author /