KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Božićni sajam u OŠ „Retfala“ ZABAVNO, BOGATO I USPJEŠNO

Objavljeno: 20. 12.2016.

Nakon što smo ga prošle godine prvi uspješno organizirali, i ove smo godine u OŠ „Retfala“,  16. prosinca 2016., održali Božićni sajam. Na samom početku održana je kratka priredba, na kojoj su sudjelovali školski zbor, recitatori i ritmička skupina. Sajam je otvorio osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, a zatim smo se uputili prema sportskoj dvorani.

Na štandovima svih razreda moglo se naći pregršt kolača i drugih poslastica, ali i maštovitih božićnih ukrasa. Bilo je tu i čestitki, vrećica, slikovnica, kuharica, svijećnjaka i mnogo toga drugoga. Na sajmu se moglo opustiti i uz topli čaj kojeg su prodavali osmi i sedmi razredi. Dobru ideju imali su 6.c i 7.b. Oni su, osim što su prodavali božićne ukrase i kekse, imali tombolu koja je privukla mnoge.

Posjetiteljima se, kako su nam rekli, Božićni sajam vrlo svidio. U njega su mnogo truda uložili učenici koji su pravili ukrase, učitelji koji su ih slagali i pomagali učenicima, a i roditelji koji su im dijelom pomagali. Nakon Sajma svi su sa smiješkom na licu i s ukrasima u ruci, otišli kući.

Premda su svi učenici zaslužili pohvale, istaknut ćemo da su učenici 1.c, a prvašima je vjerojatno bilo i najteže, na Sajmu zaradili najviše novaca. Ove godine prikupljeni novac namijenjen je nabavi tehničke opreme i namještaja.

Napisao: Ivan Dunđerović, 6.b

Mi smo spremne, a vi web

Što mi tu nudite web

Mali ritmičari uobičajeno su atraktivni web

Školski zbor spreman je za nastup web

About the author /