KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Portret 7.b razreda RAZLIČITOSTI NAS OBOGAĆUJU

Objavljeno:  1. 12.2016.

Kao i svaki drugi razred, 7.b ima svoje mane, posebnosti, različitosti, „ono nešto“ što ga čini drukčijim od ostalih razreda. Naš razred ima različite učenike te time i različita ponašanja u razredu i na nastavi. Imamo mnogo učenika s odličnim i vrlo dobrim uspjehom. Ali i mnogo onih koji razred čine veselim, aktivnim te nasmijanim na svakom satu.

Općenito govoreći, djevojčice su vrlo pristojne na nastavi, marljive te pomažu svima. Skoro nikad nema problema s njima. Vrlo su motivirane za rad, spremne na rad  u skupini te se rado druže sa svima, no znaju se i zabaviti i nasmijati. Iako su manjina našeg razreda, svakako ga upotpunjuju.

Dječaci su nam često vrlo razuzdani, poznati po tome da prave nered i da su glasni na hodniku te su zbog toga često prozivani. Skoro svi se zezaju i šale pod nastavom. Često „izvale“ neku glupost, nasmiju cijeli razred i tako prekinu nastavu. Iako često nisu sjajni, s njima je u razredu vrlo zanimljivo i zabavno.

Prema osobinama učenika, razred bismo mogli podijeliti na nekoliko skupina.

SPORTAŠI

Većina članova ove skupine učenika – a ima ih mnogo – vrlo je motivirana za rad jer često takve navike mogu steći na treningu. Često kasne na nastavu jer im je sport važan (nekima i na prvomu mjestu) te mnogo slobodnog vremena odvajaju za svoje treninge. Stoga se vrlo rijetko imaju vremena pozabaviti nečim drugim. Svoj sport doživljavaju vrlo ozbiljno, o čemu govore i s ostatkom razreda.

RAZREDNI „KLAUNI“

To su učenici koji naš razred čine zabavim i uvijek nasmijanim i spremnim za šalu. Ova skupina kod nas je najbrojnija, a postoji mnogo osoba koje u jednom trenutku mogu nasmijati cijeli razred. Uvijek su otvoreni,veseli te spremni ispričati kakav vic ili šalu na svoj račun. Bez njih naš razred ne bi bio isti.

POVUČENI

Njih nemamo mnogo, ali ih ipak ima. Često su sramežljivi te ne kažu uvijek ono što misle pa ponekad ne znamo mnogo toga o njima. No kad nešto podijele s drugima, to je često vrlo zanimljivo i posebno jer ne dijele često takve stvari s nama. Na satu su tihi, ozbiljni, usredotočeni na rad i zadatke.

BRBLJIVCI

Oni su uvijek spremni na priču skoro sve vrijeme, o bilo čemu. Koliko god ih se puta zamoli da toleriraju ostale učenike i ne prekidaju nastavu, oni to većinom ne uvaže. Može ih se premjestiti bilo gdje, njima to ne smeta jer oni razgovaraju sa svima. Imamo više brbljivaca i to ponekad zna biti zamorno. No mogu reći da su se ostali učenici, ali i učitelji, naviknuli na rad u njihovoj blizini.

„ŠTREBERI“

Učenici koji su najčešće uzor ostalima u razredu svojim uspjehom u školi i svojim vladanjem često bivaju prozvani štreberima, no to nije tako. Svi znaju da je razlika između odličnog i marljivog učenika i štrebera velika. Ovi učenici su vrlo motivirani za rad te spremni na usvajanje bilo kakvih sadržaja. Spremi za svaki sat, s potpunom i preglednom zadaćom. Osim ocjena, na satu su vrlo pristojni te aktivni i susretljivi za rad. S njima nikada nema problema.

Zaključno, mogu reći da smo vrlo dobar razred kojega baš to što ima puno različitih učenika čini tako zanimljivim i dobrim. Svaki učenik nečim svojim tomu pridonosi. Kod nas, srećom, nema ni mnogo ruganja i izoliranja pojedinaca iz društva te smo većinom svi složni. A i to nam uljepšava život i školske dane.

Napisala: Ema Car, 7.b

About the author /