KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Atletičarka Tara Šalić VOLIM KAD ME TRENER POHVALI

Objavljeno16. 11.2016.

Trudim se postizati što bolje rezultate i što više trenirati jer je konkurencija jaka.

Ključ mojih dosadašnjih uspjeha su svi oni koji me podupiru i hvale u tome što radim. Zahvaljujući njima i svome trudu postižem vrlo dobre rezultate.

 

Baviti se bacanjem kugle i kladiva danas je doista rijetko. No Tara Šalić, učenica 7.a razreda OŠ „Retfala“, već je mnogo postigla u ovome sportu iako ne trenira dugo. Bila je već na nekoliko državnih natjecanja, a sada se priprema za natjecanje u Splitu. Razgovarali smo s njom o njenim iskustvima.

Bacanje danas nije osobito popularno među mladima. Možeš li nam nešto više reći o tome sportu?

Bacanje je izrazito zabavan sport. Kako bi se postigao što bolji rezultat, vrlo važna je tehnika.

Važno je i uvijek se dobro zagrijati i razgibati kako bi se moglo dalje raditi.

 BACANJE MI MNOGO ZNAČItara 3

Atletika je sport s mnogo disciplina. Što te je potaknulo da se posvetiš bacanju?

Kad sam prvi puta otišla na Erste plavu ligu, jedan trener vidio je kako sam bacala i pozvao me. Tada sam počela trenirati. Nikada nisam mislila da ću se baviti ovim sportom, ali sve je krenulo od te Erste plave lige. Ova mi se disciplina svidjela i pomislila sam kako bih mogla postići nešto značajno u tome sportu.

Bila si na mnogim natjecanjima, a ništa ne dolazi preko noći. Koliko često treniraš? Je li ti teško uskladiti školu i treninge?

Da, teško mi je uskladiti treninge i školu jer svaki dan imam šest sati nastave, a trening mi je u 19,30. A sedmi razred je težak i mnogo se traži. Ali redovito odlazim na treninge. Iako katkad malo zakasnim zbog škole, uradim sve što i drugi.

Koliko ti znači ovaj sport? Što te motivira da se njime baviš?

Ovaj mi sport mnogo znači i jako ga volim. Često me motivira to što mi trener pohvali tehniku i trud. To me motivira da još više radim. Volim kada me trener pohvali.

 SRELA SAM SANDRU PERKOVIĆ

Kakve si uspjehe dosad postigla?

Na Erste plavoj ligi bila sam prva. Potom sam po dva puta išla na državna natjecanja u Zagreb i Rijeku, pa jednom u Čakovec. Sada se pripremam za natjecanje u Splitu.

Upoznala si Sandru Perković. Jesi li razgovarala s njome i možda čula neke korisne savjete?

Bila sam presretna kada sam ju vidjela uživo i fotografirala se s njom. Nisam uspjela ništa čuti od nje, nikakav savjet, jer je mnogo ljudi čekalo da se fotografira s njom.

Razmišljaš li ozbiljno o karijeri i profesionalnom bavljenju sportom?

Razmišljam. Trudim se postizati što bolje rezultate i što više trenirati jer je konkurencija jaka.

Ključ mojih dosadašnjih uspjeha su svi oni koji me podupiru i hvale u tome što radim. Zahvaljujući njima i svome trudu postižem vrlo dobre rezultate.

Razgovarala: Ema Car, 7.b

About the author /