KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Književna preporuka I. Dunđerovića DOSADNA JE BAKA POSTALA ZANIMLJIVA

Objavljeno10. 11.2016.

David Walliams, Banditska bakica, Mozaik knjiga, Zagreb, 2015.

Banditska bakica je knjiga iz serije knjiga popularnog dječjeg pisca Davida Walliamsa, koji je, inače, još i glumac, komičar, televizijski voditelj i aktivist.

Ova je knjiga smiješna, ali i u isto vrijeme tužna. Dječak po imenu Ben svakog petka mora ići svojoj baki koja cijelo vrijeme smrdi po kupusu i jede sve od kupusa, čak kolač i pitu od kupusa. Ima ružne dlake po bradi i stalno ga tjera na spavanje jako rano. Svaki put kada ode baki moraju igrati igru „Riječ na riječ“.

No, jednog petka sve se mijenja. Ben u kuhinji pronalazi staru kutiju za kekse koju otvara i u njoj pronalazi mnoštvo skupog nakita i dijamanata. Idući dan pita roditelje smije li prespavati kod bake, no ona kaže da ima posla. Ben se odluči pratiti baku i vidjeti što radi. Biciklom prati njen skuter i ono što je vidio itekako ga je začudilo. Baka je izvadila limenku juhe od kupusa i ciljala ravno u zlatarnicu. Ben je dreknuo i baka je stala. Nije shvatila što on radi tu, no brzo ga je odvela kući. Tamo mu je sve priznala – osim što je normalna dosadna bakica koja smrdi po kupusu, ujedno je i kradljivica dragulja.

Tada je Benu odjednom njegova dosadna bakica postala jako zanimljiva….

Što se dalje događa, sami ćete saznati ukoliko pročitate knjigu Banditska bakica.

Napisao: Ivan Dunđerović, 6.b

About the author /