KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Održan Glazbeni festival mladih LIJEPO, ALI DA NEMA SEVERINE

Objavljeno: 21. 9. 2016.

Pet učenika OŠ Ivana Filipovića i šesnaest učenika OŠ „Retfala“, dviju retfalačkih škola, sudjelovalo je na 12. Glazbenom festivalu mladih, održanom 16. rujna 2016. u našoj školi.

Najuspješnija je, po mišljenju stručnoga povjerenstva, bila učenica naše škole Lana Šalić koja je otpjevala pjesmu „Molitva“.  Drugo mjesto zauzela je učenica OŠ Ivana Filipovića Karla Forjan s pjesmom „Crno i belo“, a treće Alen Beneš, također učenik OŠ Ivana Filipovića,  s pjesmom „All of me“. Na kraju festivala najuspješniji su dobili zanimljive poklone i diplome, dok su ostali dobili zahvalnice za sudjelovanje te CD-ove s Prikinom pjesmom „Neću drogu“.

U stručnomu povjerenstvu bile su tri učiteljice glazbene kulture – učiteljica Darija Padežanin iz OŠ Ivana Filipovića, naša učiteljica Ivona Ferić  te gošća iz Darde, učiteljica Biljana Kodžoman.

Učenici i roditelji došli su podržati svoje prijatelje i djecu. Publika se odlično zabavila. Svi su pljeskali i uživali u izvedbama naših pjevača. Navest ćemo nekoliko njihovih dojmova o festivalu :

– Bilo je super! Svi su se zabavili i iduće godine opet dolazim. (Frane Žuljević, 8.b)

– Bilo mi je jako lijepo,ali mislim da ne bi trebali dopuštati da djeca pjevaju Severinine pjesme. Mislim da je to jako neukusno,ali sve ostalo mi se svidjelo i bilo je odlično! (Luka Topić, učenik OŠ Ivana Filipovića)

– Bilo je dobro. Djeca su lijepo pjevala. Jedino mi se nije svidjelo što je voditelj na početku jako dugo pričao. (Ivana Zelić, 8.b)

Napisala: Andrea Abramac, 8.b

About the author /