KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Državno Natjecanje iz hrvatskog jezika PREDIVNO ISKUSTVO

Zajedno s drugim najuspješnijim učenicima u području hrvatskoga jezika i njihovim mentorima, sudjelovala sam  od 27. do 29. travnja 2016. na 21. državnom Natjecanju iz hrvatskoga jezika čiji je domaćin bila OŠ Petra Preradovića u Zadru. Moja mentorica Gordana Lušić i ja te drugi sudionici boravili smo u hotelu Donat, koji je smješten u hotelskom kompleksu Borik.

Naši domaćini priredili su nam prekrasno svečano otvaranje ispunjeno pjesmom i plesom, što nam je itekako dobro došlo nakon 10 sati putovanja. Najupečatljivije su bile ženska klapa i male plesačice koje su otplesale ples na temu Brazila.

Najvažniji, ali i najnervozniji dio našeg  boravka u Zadru – pisanje pisane provjere – odradili smo sljedeći dan. Ostatak dana proveli smo u obilasku Zadra gdje smo se novostečene prijateljice i ja jako zabavile.

Treći dan održano je svečano zatvaranje gdje su opet nastupili naši domaćini te su dodijeljene zahvalnice i  pohvalnice svim učenicima, mentorima te sastavljačima ispita. Nakon toga slijedilo je međusobno opraštanje. Mi Slavonci bili smo najtužniji jer se vraćamo iz prekrasnog vremena u kišovito, ali i jer nas je čekao najduži put.

Ovo natjecanje bilo je jedno predivno novo iskustvo. Mentorica i ja uživale smo unatoč umoru i nervozi koji su nas pratili te smo zadovoljne 11. mjestom koje sam osvojila u konkurenciji 21 učenika.

Napisala: Antonia Mišić, 7.a

hj 2

About the author /