KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Posljednjega dana nastave ZAPLESALI NAM OSMAŠI

Otišla je još jedna generacija osmaša iz OŠ „Retfale“. Učenici koji su se ovdje školovali od 2007. do 2015.  od Škole su se oprostili 16. lipnja 2015.  tradicionalnim završnim plesom. Posljednjeg  dana nastave, naime , osmaši su na školskom igralištu otplesali svoj  završni ples točno u 12 h. Ples su popratili mnogi mediji –  Nova TV, STV, Osječka televizija…

Nekoliko minuta prije plesa, dok su svi osmaši zagrljeni u školskomu holu plesali u krugu uz pjesmu „Kad se prijatelji rastaju“, novinari HRT –a uspjeli su „izvući“ nekoliko učenika da, zajedno s ravnateljicom, daju izjave  o svome školovanju.

Nakon plesa, učenici osmih razreda uputili su se kućama kako bi se spremili za tradicionalnu oproštajnu zabavu od 20 do 24 h.  Učiteljica Martina Matijević, razrednica 8.b, govorila nam je da se moramo odlično provesti na tom plesu i mislim da smo to uvelike ispunili jer svi smo se jako dobro zabavljali.

Na samom kraju, oko 23.45 h, bilo je previše suza. Svi smo se redom grlili i opraštali jedni od drugih. Kažu ljudi kako ne treba previše tugovati jer neki od nas se  više nikad neće ni pozdravljati, no mi osjećamo da je u našim životima završilo jedno veliko razdoblje. Svi se pitamo kako ćemo dalje bez svog razreda …

Na podjeli svjedodžbi,  2. srpnja 2015., osmaši će se posljednji put, zajedno s razrednicama, naći u osnovnoj školi.

U ime svih osmaša želim zahvaliti učiteljima i stručnom osoblju škole koji su nam omogućavali lakše školovanje, koji su nas podučavali, šalili se s nama na nastavi i još mnogo toga. A posebne zahvale upućujemo razrednicama koje su uvijek bile uz nas.

Napisala: Tena Josić, 8.c

Tagged with:    

About the author /


Related Articles