KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Završni ples osmaša OPRAŠTAJU SE NA LIJEP NAČIN

Još od početka svibnja ovogodišnji osmaši pripremaju se za svoj završni ples na kraju svoga osnovnoškolskoga obrazovanja. Koreografiju je osmislila plesna pedagoginja, gospođa Mira Sekereš, a organizatorica je i idejna začetnica naša učiteljica glazbene kulture Ivona Ferić. Prvi takav ples održan je prošle godine, a učiteljica kaže kako joj je ideja sinula dok je razmišljala kako bi naša škola mogla obilježiti Dan plesa (29. travnja).

– Bila sam vrlo ponosna na to što su prošlogodišnji osmaši to zaista odradili profesionalno. Od nas su se oprostili zajedničkim plesom koji je bio ujedno i njihov poklon i zahvala nama učiteljima, stručnom osoblju, ravnateljici i ostalim zaposlenicima škole – rekla nam je učiteljca Ferić.

Sretna je što su ove godine učenici osmih razreda i njihove razrednice podržali njezinu ideju, a želja joj je da završni ples osmaša bude tradicija OŠ „Retfala“, odnosno da se od nas oproste glazbom i plesom. Ove su godine glazba i koreografija promijenjene jer je prošlogodišnja bila dosta teška. Nova koreografija ima i svoju „priču“ o osmogodišnjem školovanju naših učenika.

– Probe polako napreduju – rekla je na kraju učiteljica. – Razumijem da učenicima nije jednostavno stati i plesati, osobito ako je nekomu neugodno. No vjerujem u svoje učenike i znam da će to biti odlično.

Ples će biti otplesan 16. lipnja 2015. na školskom igralištu, s početkom u 12 sati.

Napisala: Tena Josić, 8.c

Tagged with:    

About the author /


Related Articles