KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Državna smotra LiDraNo 2015. ZASLUŽENI ODMOR

Ponajbolji ovogodišnji literati, recitatori, glumci i novinari osnovnih škola boravili su na od 23. do 25.ožujka 2015. na državnoj Smotri LiDraNo 2015., održanoj u Hotelu Solaris u Šibeniku. Bio je to za sve nas zasluženi odmor. OŠ „Retfala“ predstavljali smo ja, kao glavna urednica našega digitalnoga školskoga lista KBG, i učitelj Marinko Plazibat, odgovorni urednik našega lista.

Ukupno je bilo pozvano 15 osnovnoškolskih listova. Na okruglom stolu, održanomu drugoga dana Smotre, svatko od urednika odgovarao je na nekoliko pitanja Anite Šojat, predsjednice prosudbenoga povjerenstva za školske listove, o našim novinarskim družinama (kako ona funkcionira, koliko novinara imamo i sl.) Nakon toga dobili smo priznanja i Zbornike literarnih i novinarskih radova učenika osnovnih i srednjih škola, LiDraNo 2015.

Inače, imali smo mnogo slobodnoga vremena. Još u autobusu, putujući do Šibenika više od 11 sati, mogli smo upoznati mnogo ljudi. S nama su, naime, bili i učenici i mentori iz Županje, Nuštra, Vinkovaca, Vukovara, Draža, Đakova, V. Kopanice, Slavonskog Šamca, Slavonskog Broda, Požege i Nove Gradiške.

Već prvoga dana, čekajući svečano otvaranje u hotelu Ivan, dvije djevojčice iz Slavonskog Broda (grada u kojem je rođen i moj omiljeni nogometaš Mario Mandžukić) s kojima sam bila u sobi i ja iskoristile smo ga za šetnju uz more. Vrijeme je bilo odlično; sunce je sjalo i puhao je lagani vjetrić. Sam miris mora, tj. miris soli osjetio se na nekoliko metara udaljenosti.

Možda i najveća atrakcija tamo bio je gusarski brod. Nalazio se na kopnu i moglo se ući unutar njega i razgledati. Jedino nismo mogli ulaziti u kabine. Imao je sve ono što pravi gusarski brodovi imaju.

Posljednji dan Smotre, u srijedu, probudila sam se pošaranih ruku. Naime, moje su „cimerice“ flomasterom napisale moje ime, svoja imena i MM17<3. Čak sam imala nacrtan i prsten na kažiprstu. Na žalost, padala je kiša pa se poslije doručka nismo mogle još malo prošetati. Vrijeme smo provele čekajući svečano zatvaranje u hotel Ivan, na koje smo stigle mokre jer se ponovno „spustila“ kiša.

Svečano je zatvaranje, po mom mišljenju, bilo dostojanstveno, lijepo i zabavno. Nakon zatvaranja slijedio je ručak, a s njim i kraj našeg lidranovskog putovanja. Čim smo ušli u autobus, kiša je prestala padati…

Meni je ovo bilo jedno lijepo iskustvo. Društvo je bilo izvrsno, atmosfera odlična, a Šibenik prelijep. Na kraju, lijepo sam se provela. Bilo je i zanimljivih zgoda s novim poznanicima, pogotovo susjedima… No, o tome sada bolje nećemo. To ćemo zadržati kao svoju uspomenu.

Napisala: Tena Josić, 8.c

Tagged with:     ,

About the author /


Related Articles