KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Jesenski šeširi na nastavi SVAKI PRIČA SVOJU PRIČU

Izraditi jesenske šešire za hrvatski? U prvi trenutak ne čini se uopće povezano. No ako uz svoj jesenski šešir treba smisliti kratku pričicu koju taj šešir (usmeno) pripovijeda, odnosno „glumi“, sve postaje jasnije.

Upravo takav zadatak dobili su kreativni petašići, dajući maha svojoj mašti. Jesen je, pa smo ju lako mogli dočarati jednim ne skupocjenim, ne savršenim, ali slatkim i veselim dodatkom – šeširom.

Za izvršiti zadatak imali smo mjesec dana, tako da se odmah trebalo baciti na posao! Bilo je tu svega… Trebalo je prešati lišće, prikupljati orahe, kestenje i druge jesenske plodove samo da bi naš šešir bio poseban. Možda se čini zahtjevno, ali – baš naprotiv – mnogima je to bilo jako zanimljivo.

Meni su se više svidjeli šeširi nego priče, premda smo mogli čuti i pravih malih pjesnika!. Kojih je tu bilo boja, dizajna, plodova…! I vrlo zanimljivih imena šešira. Bio je to predivan, koristan rad za ovo bogato i predivno godišnje doba. Kao da smo se stopili s jeseni…!

Učenici 5.a i 5.b svoj su zadatak predstavili isti dan, 29. listopada 2014., pa su se i međusobno predstavili, ispričavši jedni drugima najzanimljivije priče. Također, isti zadatak trebalo je obaviti i na satu engleskog jezika.

Jesmo li vam ponudili neki  prijedlog za jesenski dodatak? Drago nam je ako jesmo! Uživajte u jeseni.

Napisala: Ema Car, 5.b

Tagged with:    

About the author /


Related Articles