KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Posjet Hrvatske nastave Berlin NASTAVILA SE LIJEPA PRIČA

Prošle školske godine naši bivši osmaši započeli su jednu lijepu priču koja se ove godine nastavila. Naime, tada su naši učenici osmih razreda koji su išli na dodatnu nastavu iz geografije, predvođeni učiteljem Mirkom Andrićem, posjetili učenike Hrvatske nastave u Berlinu, a 23. listopada 2014. oni su nam, predvođeni svojom učiteljicom Marinom Maganić Buljan, uzvratili posjet. Nazočili su nastavi geografije  u 8.c razredu na kojoj su svi zajedno razgovarali o identitetu Hrvatske.

Nakon toga održan je domjenak na kojem su bili gosti iz Berlina, „geografi“ iz sedmih i osmih razreda, naši bivši učenici te djelatnici škole. Nakon uvodnih riječi učitelja Andrića i učiteljice Maganić Buljan te pedagoginje Mirjane Žnidaršić učenici Hrvatske nastave u Berlinu, Luka i Antonia, imali su prezentaciju o Hrvatima u Njemačkoj. Zatim je Dorotea Živalj (8.b) održala prezentaciju o Osijeku, njegovim posebnostima i zanimljivostima. David Gašo (8.c) napravio je video u kojem su prikazane i fotografije s posjeta naših bivših osmaša Berlinu. Na kraju programa su učenici Hrvatske nastave Berlin odgovarali na pitanja o životu Hrvata u Njemačkoj koja su im postavljali naši osmaši.

Učenici Hrvatske nastave u Berlinu izmijenili su darove s našom pedagoginjom Mirjanom Žnidaršić. Nakon završnih riječi učitelja Andrića svi su se počastili pizzom, grickalicama, sokovima…

U danima koji su uslijedili učenici Hrvatske nastave Berlin, uz sudjelovanje prošlogodišnjih osmaša i geografa osmih razreda, posjetili su Vukovar, Đakovo, Kopački rit, pogledali predstavu Šokica u HNK Osijek,  kušali slavonke gastronomske specijalitete te obišli grad Osijek.

Bilo je ovo svima jedno lijepo iskustvo, a – kako je rekla pedagoginja – imamo još dobrih generacija i nadajmo se da će se ovo prijateljstvo nastaviti.

 Napisala: Tena Josić, 8.c

povezano:  učiteljica Maganić Buljan u Hrvatskom glasu Berlin:
Tagged with:    

About the author /