KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Državni LiDraNo 2014. DOBILI MNOGO POHVALA

Naš trud i rad uložen u prošlogodišnji KBG prosudbeno povjerenstvo državne smotre LiDraNo 2014. visoko je vrednovao – bili smo pozvani u Primošten, od 23. do 25. ožujka, kao jedan od 15 najboljih osnovnoškolskih listova u Republici Hrvatskoj. A konkurencija je bila velika; preko 300  školskih listova iz cijele Lijepe Naše predstavilo se na nižim razinama.

KBG su predstavljale Marija Prekodravac, umjesto prošlogodišnje glavne urednice Helene Čavlović, koja je sad u srednjoj školi, i učiteljica Sanda Slivac, umjesto odsutne odgovorne urednice, učiteljice Maje Holoker. Uz više nego ugodnu atmosferu, glavni urednici i njihovi mentori imali su u Primoštenu prigodu vidjeti radove drugih škola, razmijeniti ideje s istomišljenicima i „pokupiti“ koji dobar savjet od članova prosudbenoga povjerenstva na tzv. „okruglom stolu”. Ondje smo mogli vidjeti mnogo odličnih radova i dobili smo mnogo pohvala za način pisanja u našem listu te za zabavnu i zanimljivu podlogu stranica.

Prije i poslije „okrugloga stola“ obavljena je razmjena časopisa. Glavni urednici razmjenjuje školske listove i nose ih natrag u svoje škole kao male suvenire. Državni LiDraNo je uvijek kruna rada učenika diljem ove zemlje, to je prigoda da se spoji ugodno s korisnim, posao sa zabavom. Nije lako probiti se na državno, ali mi očigledno imamo „ono nešto“ što je za to potrebno.

Napisala: Marija Prekodravac, 8.d

Tagged with:    

About the author /


Related Articles