KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

5.a razred pun talenata NAJVIŠE IMAMO SPORTAŠA

Kao i svaki drugi razredni odjel, i 5.a imamo svoje posebnosti. Naša je osobitost da smo dobri u različitim sportovima, a bavimo se i drugim aktivnostima. Naši učenici bave se vodenim sportovima, plesom, sportovima sa životinjama, glazbom i sl.

Ana Pešikan ide na balet u plesnu skupinu ORAŠARI. Nastupa 1-2 puta tjedno, probe ima jedanput dnevno i jako je uspješna u plesu. Marta Kovačević i Marko Lazar znaju vrlo vješte plesne pokrete koje su naučili plešući u školskom Plesnom studiju Shine. Ana Škojo cijeli razred zadivljuje lakoćom sviranja klavira kojim se uspješno bavi već 4,5 godine.

Lucija Jurić intenzivnije se tenisom. Njime se počela baviti u drugom razredu te je postigla izvrstan uspjeh osvojivši dvije brončane medalje. Domagoj Lešković već dvije godine pliva kao riba. Kada Franki Vuletić, nakon samo pet mjeseci bavljenja njome, kažete da je odbojka teška, ona bi mahnula rukom i rekla: „Pih, ništa lakše!“ Šima Vuletić prestala je jahati, čime se bavila 1,5 godinu.

Marko Ledenčan, Ivo Mandalinić, Lovro Vuletić i Mislav Marinčić prava su mala nogometna ekipa koja loptu s lakoćom smješta u gol već dvije godine. Naravno, ima tu i učenika koji se bave borilačim vještinama, a jedan od njih je i Chris Kristek koji se judom bavi mjesec dana, ali je već vrlo dobar u tome.

Naša razrednica Ivona Ferić jako je ponosna na nas što se bavimo raznovrsnim sportovima, jer, kako kaže stara izreka: U zdravom tijelu, zdrav duh!

Napisala: Lara Barišić, 5.a

About the author /