KBG, list učenika OŠ "Retfala", Osijek

Glazbeni festival mladih RASPJEVANI RETFALČANI

Povodom  crkvenoga  goda župe Uzvišenja svetog Križa i dana Gradske četvrti Retfala, 13. rujna 2012. održan je 9. “Glazbeni festival mladih”, na koji se prijavilo 20-tak učenika iz OŠ Ivana Filipovića i OŠ „Retfala“. Moglo se čuti različitih pjesama, od onih naučenih u školi do domaćih i stranih koje svakodnevno slušamo na radiju i televiziji, a i kod natjecatelja koji su se dugo pripremali za svoj nastup osjetila se trema.

Najuspješnije su bile Žana Bosak, učenica OŠ Ivana Filipovića, koja je otpjevavši pjesmu „Dont you worry  child“ osvojila prvo mjesto, te Leonarda Kavedžić, učenica OŠ „Retfala“, koja je s pjesmom „What“ bila druga. Obje se i nagrađene.

Žana Bosak nam je rekla da ne može opisati osjećaje u trenutku kada su ju proglasili pobjednicom. Poručila je budućim pjevačima da ne posustaju u svojim snovima.

O najboljima je odlučivalo tročlano povjerenstvo, kojega su činile učiteljice Ivona  Ferić, Blaženka Tomić i Suzana Lažeta. Na početku festivala nazočne su pozdravili naša ravnateljica Blaženka Jelaš predstavnik Gradske četvrti Retfala Željko Lijić.

Napisala: Iva Barišić, 6.b

Tagged with:    

About the author /


Related Articles